Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault nemá v plánu další vylepšení

Renault nemá v plánu další vylepšení

Novou pohonnou jednotkou chce skočit na úroveň Mercedesu.

Renault momentálně nemá v plánu nasadit i C-verzi současné pohonné jednotky a své síly už zřejmě směřuje k vytvoření nové pohonné jednotky pro rok 2017. Pohonné jednotky ve vozech továrního týmu a Red Bullu se proto změní už jen v případě, že se v nich budou dát použít věci připravované pro příští sezónu. To už nebude platit žetonové omezení, takže ho ani nemusí trápit, pokud do konce sezóny své zbylé žetony vůbec nevyužije.

"Pouze pokud by nám to pomohlo i příští rok," odpověděl Rémi Taffin, technický ředitel pohonných jednotek Renaultu, na otázku, zda do konce roku plánují ještě další velký balík vylepšení.

"Momentálně se nechystáme říci nic jako:" V tom závodě nasadíme velké vylepšení." Nic takového. Potřebujeme dokončit tuto práci, dostat z aktuální specifikace maximum, a pak, pokud se bude dát něco z našeho vývojového programu pro příští rok použít už letos, tak to použijeme. Máme stanovený cíl, kterým je začít sezónu 2017 blízko Mercedesu a být pro něj konkurencí. Samozřejmě, snažíme se být konkurenceschopní a rychlé nasazení B-verze je pro nás velkým úspěchem. Myslím, že to bylo dobré pro všechny.

Letos to opravdu není o žetonech. Na konci minulého roku jsme použili hodně žetonů a kdovíjaké ovoce nám to nepřineslo, protože jsme nemohli dát dohromady všechno. Ale když jsme před touto sezónou použili 6 žetonů, mělo to velký efekt. A teď jsme použili další tři. Už tam máme všechno, takže jsme odměňováni i za loňskou práci. Je to jednoduché, žádná magie."
 
Taffin ještě prozradil, v čem se B-verze liší od pohonné jednotky ze začátku sezóny.

"Zlepšili jsme spalovací motor. V podstatě jsme zlepšili spalování a nyní se efektivnější spalovací systém snažíme využít naplno. V podstatě ty tři žetony šly na změnu spalovacího prostoru."