Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button: Nebojme se Kanady

Button: Nebojme se Kanady

Místo motoru mohou pomoci brzdy.

Po pomalé Velké ceně Monaka následuje Velká cena Kanady na okruhu Gilles Villeneuve s dlouhými rovinkami. Není tajemstvím, že pohonná jednotka Hondy i letos zaostává za konkurencí, takže jezdci McLarenu budou v nevýhodě, ale Jenson Button se nehodlá předem vzdát a spoléhá se na dobré vlastnosti svého vozu.

"Bude to sice jeden z nejrychlejších okruhů v kalendáři a velmi náročný na výkon, ale jednou ze silných stránek našeho vozu je stabilita při tvrdém brzdění, takže bychom se takového okruhu neměli bát a dobrovolně se stáhnout do obrany. Vyvíjíme úžasnou rychlostí, za oponou se pořádně maká na zlepšení celého našeho balíčku, takže se už nemohu dočkat našich výkonů v Kanadě, protože je to úplně jiný typ okruhu jako Monako," řekl britský jezdec.

"Není tajemstvím, že tento okruh mám docela rád a byl svědkem jednoho z mých nejlepších vítězství. Ten závod v roce 2011 rozhodně patří k mým nejmilejším," vzpomíná Button na závod, ve kterém se v posledním kole přehnal kolem chybujícího Sebastiana Vettela a získal trofej pro vítěze. "Pro jezdce je to skvělý okruh. Náročný na vozy, náročný na jezdce a obvykle jsou tam vynikající závody, ať už je počasí jakékoliv. Vyjet v pořádku z poslední zatáčky po průjezdu kolem "Zdi šampionů" je vždy malým úspěchem. Snad se nám to v neděli podaří sedmdesátkrát!"