Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams očekává návrat ztracené formy

 Williams očekává návrat ztracené formy

Okruh Gilles Villeneuve by mu měl dokonale sednout.

Po závodech ve Španělsku a v Monaku má většina světa jasno, Red Bull se vrátil mezi špičku a Williamsu zbývá pouze sbírat drobky po třech nejsilnějších týmech. Tým z Grove ale ještě nehází flintu do žita, určitě ne dříve, než dorazí na okruh Gilles Villeneuve, kde se opět bude moci spoléhat na výkon pohonné jednotky Mercedes a dobré vlastnosti svého vozu při nastavení na nižší přítlak. Technický tým připravil pár vylepšení a doufá, že i letos by se mohl některý z jezdců dostat až na stupně vítězů.

"Okruh Gilles Villeneuve je rychlá trať s dlouhými rovinkami, a jak ukazuje náš loňský výsledek, určitě bude sedět vlastnostem vozu Williams, takže by se tam tým měl vrátit do formy," doufá technický ředitel Pat Symonds. "Je tam velmi nízká průměrná rychlost projíždění zatáček, rychlá je pouze pátá, která se ale projíždí naplno.

Dobrá maximální rychlost, stabilita při brzdění na trati, která je pro brzdy velmi náročná, dobré měnění směru jízdy v šikanách a dobrá trakce. Tyto věci budou klíčové. Také to bude druhý okruh v řadě, na kterém budeme mít ultra-měkké pneumatiky, ale přesto očekáváme, že většina vozů pojede s jednozastávkovou strategií. Máme několik nových prvků aerodynamiky a šasi, pokračujeme v tlačení na vývoj FW38.
"

Jezdci Williamsu byli při výběru pneumatik pro Kanadu opatrní, objednali si několik sad z každého ze tří typů pneumatik. Felipe Massa bude mít více měkkých, Valtteri Bottas více super-měkkých pneumatik, ale rozdíl se může smazat během tréninků.