Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas přiznává riskantní výběr pneumatik

Haas přiznává riskantní výběr pneumatik

Hop nebo trop?

Šéf týmu Haas přiznal, že jeho tým trochu riskuje, že když si na víkend Velké ceny Kanady neobjednal ani jednu sadu super-měkkých pneumatik. Americký tým svou první sezónu začal vynikajícím šestým místem v Austrálii a pátým v Bahrajnu, přičemž v obou závodech se spolehl na agresivní strategii a jízdu na nejměkčí nabízené směsi. Od té doby mu už ale Romain Grosjean přivezl pouze jedno osmé místo a Španělsko i Monako opouštěl bez bodu. V Kanadě budou mít oba jezdci až 10 sad letošní novinky, ultra-měkkých pneumatik, přičemž nevědí, zda pro ně okruh Gilles Villeneuve nebude až příliš náročný. Pokud by se tak stalo, v zásobě budou mít pouze pár sad měkkých pneumatik.

"V Kanadě se s ultra-měkkými nikdy nejezdilo, poprvé byly použity v Monaku," vysvětluje Günther Steiner. "Uvidíme, jak budou fungovat v Kanadě. Před výběrem pneumatik pro Kanadu jsme ultra-měkké testovali pouze jednou, během (předsezónních) testů v Barceloně. Až v Kanadě zjistíme, zda jsme se rozhodli správně. Po Monaku už o nich víme více a jednoduše se je v Kanadě pokusíme využít na sto procent."

Super-měkké pneumatiky neuvidíme ani na vozech Renaultu, jeho jezdci ale budou mít k dispozici až 5 sad poměrně odolných měkkých pneumatik.