Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Arrivabene se omlouvá stratégům

 Arrivabene se omlouvá stratégům

Žádná chyba, strategie byla vybrána správně.

Maurizio Arrivabene se veřejně omluvil stratégům Ferrari za to, že po závodě mluvil o strategii jako o chybě a nepřímo ji tak označil za důvod, proč Vettel přišel o vítězství.

"Přecenili jsme degradaci pneumatik," řekl Arrivabene. "To je důvod, proč jsme ho zavolali na výměnu a nebylo to správné rozhodnutí. Ale netřeba to zbytečně nafukovat, prostě jsme dnes udělali chybu."

Arrivabene tohle řekl krátce po skončení závodu, kdy ho televize Sky zaskočila otázkou, jak opět došlo k selhání na straně strategie. Po závodě se ukázalo, že vzhledem k okolnostem bylo zavolání vedoucího muže závodu na brzkou výměnu pneumatik správným rozhodnutím.

"Musím se týmu omluvit, protože hned po závodě se na mě vyřítila Sky UK a chtěla vědět, kdo nám podělal strategii. V první řadě, mým úkolem není na někoho ukazovat prstem, a pokud, pokud, pokud se udělala nějaká chyba, padá to na mou hlavu, ne na můj tým.

Pak je tu otázka, co bylo na naší strategii špatně? Jen dva jezdci jeli na jednu zastávku - Valtteri Bottas a Hamilton (a nebodující Kevin Magnussen, pozn. red.) Nepředpokládali jsme, že Hamilton bude schopný dokončit závod (s jednou zastávkou).

Když ve vzduchu cítíte vítězství, můžete k němu přičichnout, tak po takovém výsledku je normální, že jste trochu nervózní a zklamaní a přesně to se stalo. Ale tým podle mě odvedl skvělou práci. Musím říct, že jsem spokojeni."