Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenův odchod pomohl týmu, naznačil Sainz

Verstappenův odchod pomohl týmu, naznačil Sainz

S Kvjatem si dobře rozumí.

Přestup Maxe Verstappena do Red Bull Racingu měl za následek vytvoření nové jezdecké dvojice u Toro Rosso, za juniorský tým nyní vedle Carlose Sainze jezdí Daniil Kvjat. Ruský jezdec od výměny získal jeden bod, ale Sainzovi jakoby změna kolegy prospěla a bodoval ve Španělsku, Monaku i Kanadě.

"Ano, situace se určitě trochu změnila. Vše v týmu se promíchalo a myslím, že celý tým nyní funguje velmi dobře," řekl španělský závodník. "Já a Daniil táhneme za jeden provaz a tlačíme tým vpřed. Je to důvod, proč teď působím uvolněněji? Nevím. Ale může to být i tím, že od Barcelony mě už tak nepronásleduje smůla. Jsem v pohodě, protože když jsem přijal do Ruska, myslel jsem na to, že se mi děje všechno to špatné… Od Barcelony jsem klidný, protože věci jsou nyní OK."

Sainz ocenil i přínos Johna Bootha, bývalého šéfa Manoru, který přijal místo závodního ředitele Toro Rosso.

"Mohu říci, že můj přístup se nezměnil ani co se týče přípravy na závod, ani věcí před závodem, ani přístupu. Tým roste. Jak jsem již řekl, z Monaka jsme odcházeli zklamaní, ale celkově tým rychle roste a jistě nám pomohl Johnův příchod. Změny, vše směřuje jedním směrem. Sice jsme během prvních sedmi závodů nenasadili žádné nové díly, ale neklesáme pořadím. Zůstáváme konkurenceschopní, zatímco soupeři nasazují jedno vylepšení za druhým. To znamená, že náš vývoj je dobrý."