Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez ještě nechce mluvit o příští sezoně

Pérez ještě nechce mluvit o příští sezoně

Média ho začínají spojovat s místem ve Ferrari.

Sergio Pérez v Baku získal druhé umístění na stupních vítězů v této sezoně a celkově již čtvrté v barvách týmu Force India a začínají se šířit zvěsti o stoupajícím zájmu větších týmů o jeho služby. Mexickému závodníkovi je 26 let, v F1 je už šestou sezónu a ve Force India je srovnáván s dalším vysoce ceněným jezdcem, Nicem Hülkenbergem. Pérez připouští, že není zcela jisté, že ho i příští rok uvidíme ve voze Force India.

"Jsem velmi šťastný v tomto týmu, miluji ho. Co bude příští rok? Pouze doufám, že budu v F1. Ale kdoví, kde to bude. Je ještě příliš brzy mluvit o budoucnosti," řekl Pérez televizi Sky Sports.

Pérez by zřejmě podle smlouvy měl strávit i rok 2017 u Force India, ale pokud by o něj měl velký zájem špičkový tým, nesjpíš by jí stačilo finanční odškodnění.

"Myslím, že příští rok bude s námi," řekl agentuře Reuters Bob Fernley, zástupce šéfa Force Indie. "V tomto byznysu není nic stoprocentně jisté, ale mohu klidně říci, že bude s námi."
 
Pérez je spojován hlavně s Ferrari, které řídilo jeho poslední kroky vstříc F1 a nejspíš mělo i podíl na tom, že se dostal do týmu Sauber, dlouholetého zákazníka motorového oddělení Scuderie Ferrari.

"Maurizio Arrivabene je jeden z lidí, kteří mě přivedli do Ferrari, když jsem ještě jezdil GP2 a pak mě vzali do Akademie (Ferrari Driver Academy). V roce 2012 ale nebyli v situaci, aby mi mohli nabídnout kontrakt pro rok 2013. Tehdy do toho vstoupil McLaren a (Stefano) Domenicali (tehdejší šéf Scuderie Ferrari) byl jen rád, že jsem si našel místo u McLarenu. Musel jsem kvůli tomu opustit Akademii a vydat se vlastní cestou. Ale myslím si, že ve Ferrari mám dobré přátele a nevadí jim to."