Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull využil opci na Carlose Sainze

Red Bull využil opci na Carlose Sainze

Mladý Španěl se na přestupovém kolotoči nepovozí.

Red Bull uplatnil svou opci na služby Carlose Sainze a i příští rok ho nechá závodit za svůj juniorský tým Toro Rosso.

O mladém Španělovi se začínalo mluvit v souvislosti s možným volným místem ve Ferrari, kam už Maranello nemohlo získat Maxe Verstappena, který byl údajně na začátku roku jeho primární volbou. Pokud si dělalo choutky i na druhého z nadějných mladíků rakouského výrobce energetických nápojů, musí si nechat zajít chuť. Christian Horner, šéf týmu Red Bull Racing, novinářům prozradil, že Red Bull mohl opci využít i v samém závěru sezony, ale takto ze Španěla sňal břemeno úvah o možném přestupu.

"Jeho opci jsme využili na začátku tohoto týdne, takže jeho závazek vůči Red Bullu se prodloužil o dalších 12 měsíců," prozradil dnes Horner v Rakousku. "Všichni naši jezdci mají smlouvy s Red Bull Racingem, ale můžeme je umístit, kam právě potřebujeme. On je nyní samozřejmě v Toro Rosso a zůstane tam i příští rok. S využitím opce jsme mohli počkat do konce roku, ale rozhodli jsme se to udělat takhle brzy, abychom ho zbavili pochybností."
 
Za Red Bull Racing momentálně závodí Daniel Ricciardo a Max Verstappen, oba ale údajně mají smlouvy až do roku 2018. Pokud by tedy Sainz měl po příští sezoně dostat místo v A-týmu, musel by ho jeden z nich vystřídat u Toro Rosso. Verstappen se už nechal slyšet, že se svého bývalého týmového kolegy vůbec neobává.

"Ne, necítím z Carlosovy strany žádný tlak," řekl Nizozemec po oznámení Sainzova setrvání v rodince Red Bullu. "Myslím, že jsem v Toro Rosso ukázal, jak ho porážet v závodech i kvalifikacích."

U Red Bullu a Toro Rosso tedy zůstává jediným otazníkem Daniil Kvjat. Má štěstí, že ani jeden z jezdců Red Bullu v nižších sériích momentálně nepodává extra zajímavé výkony. Pokud to tak zůstane, tak i Kvjat dostane smlouvu na další rok.

"Dany pokračuje ve svém vývoji. Už našel pevnou půdu pod nohama a momentálně na jeho místo nemáme žádného vážného kandidáta," řekl Horner.