Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton: On vrazil do mě!

Hamilton: On vrazil do mě!

Rosberg: Měl jsem vnitřní stranu!

Téma číslo 1 po dnešní Velké ceně Rakouska je jasná, kolize dvou jezdců Mercedesu, kteří jsou zároveň dvěma nejvážnějšími kandidáty na titul a až do posledního kola bojovali o vítězství. Z toho se nyní těší Lewis Hamilton a Nico Rosberg dojel do cíle až čtvrtý a z předním přítlačným křídlem pod vozem, za což mu ještě hrozí trest od FIA. Oba jezdci vidí vinu na straně svého soupeře.

Lewis Hamilton: "Nemyslím si, že je prostor na polemiku. Nico udělal v první zatáčce chybu, vrazil do obrubníku a byl široký. Rychle jsem ho dohnal, on zablokoval vnitřní stranu, takže jsem jel vnějškem. Byl jsem v závodní stopě, dostal se do mého mrtvého úhlu, ale předpokládal jsem, že je tam. Jel jsem hodně zeširoka, a když jsem začal zatáčet, byl jsem už na kraji trati a on do mě vrazil. Kluci mi už řekli, že měl něco s brzdami, možná, nejsem si jistý. Pak jsem se pouze vrátil na trať tak rychle, jak jsem mohl."

Nico Rosberg: "Jsem zdrcený. Neuvěřitelné! Byl jsem si jistý, že tento závod vyhraju a ztratil jsem ho v posledním kole. Bylo to velmi intenzivní. Bojovali jsme a já jsem měl trochu problém s brzdami, protože v posledních kolech už byly moc horké. Také mi degradovaly pneumatiky, takže Lewisovi se naskytla šance. Přesto jsem si byl jistý, že se dokážu ubránit a dojet si pro vítězství. V souboji jsem měl vnitřní stranu, dobrou pozici a vjel jsem do zatáčky trochu hluboko, ale to není problém, protože víte, já jsem diktoval, já jsem byl na vnitřní straně. Byl jsem velmi překvapený, když do mě Lewis zatočil a způsobil kolizi."

Toto Wolff po závodě řekl, že Rosbergovu vozu selhal systém elektronického řízení brzd, ale podle nových pravidel Rosberga o riziku takového problému nemohli informovat.