Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari zůstává soustředěno na letošní sezónu

Ferrari zůstává soustředěno na letošní sezónu

Zároveň ale pracuje i na motoru pro rok 2018.

Ferrari se nevzdává a nadále se bude snažit dohnat Mercedes, přestože sezóna je již téměř v polovině a německý soupeř má nadále nejrychlejší vůz a sbírá jedno vítězství za druhým. Šéf Scuderie si ale uvědomuje, že technický tým se musí vypořádat s velkými změnami pravidel, které začnou platit před sezónou 2017. Část lidí už dokonce zjišťuje, kam by se měl ubírat vývoj pohonné jednotky v roce 2018.

"Pořád říkám, že náš tým tvrdě pracuje a je soustředěný na tento rok, protože i přes velkou ztrátu jsem přesvědčený, že můžeme bojovat. Jsem si jistý, že můžeme bojovat," řekl Maurizio Arrivabene. "Teď to máme rozdělený tak, že máme tým, který je soustředěný na letošní vůz a malý tým, který je soustředěný na vůz pro příští sezónu a ještě jeden, který zkoumá možnosti pro sezónu 2018, zejména v oblasti motoru."

Navzdory velké šanci ve Španělsku a konkurenceschopnosti v Kanadě, se Ferrari letos ještě nepodařilo získat ani jedno vítězství. Týmu se prý štěstěna otočila zády.

"Když jsme blízko vítězství, vždycky jsem neuvěřitelně nadšený, protože jsem velmi emocionální a velmi vášnivý, ale v mé pozici na to musíte zapomenout a zůstat chladný. Musíte se dívat na sezónu, na nejbližší závody a udržovat tým motivovaný bez větších výkyvů. Držíme se své cesty. A sice jsem vždycky říkal, že nevěřím na smůlu a štěstí, ale letos má u nás štěstí hodně velký dluh."