Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo bude jezdit v Silverstone?

Kdo bude jezdit v Silverstone?

Možná je mezi nimi budoucí mistr světa.

V úterý a ve středu proběhne druhý a zároveň poslední společný sezónní test týmů F1. 10 týmů potvrdilo účast a oznámilo jména jezdců, které hodlají posadit za volanty svých vozů. Sauber cestuje zpátky do Švýcarska, protože nemá co testovat a ani peníze nazbyt. První dvoudenní test proběhl v květnu v Barceloně a týmy musí podle pravidel věnovat alespoň dva z těchto čtyř testovacích dnů mladým nezkušeným jezdcům, potenciálním nováčkům příští sezóny. Na seznamu je proto i několik méně známých jmen.

V úterý i ve středu budou na trati dva vozy Mercedesu. Pascal Wehrlein totiž bude v předloňském F1 W05 testovat směsi pneumatik pro příští sezónu. Jeho harmonogram je tedy plně v moci Pirelli. V letošním W07 bude sedět Esteban Ocon, který za Mercedes závodí v DTM a zároveň je testovacím jezdcem týmu Renault v F1. Renault ho tedy v úterý nahradí Sergejem Sirotkinem, který loni v šampionátu GP2 obsadil třetí místo a ve voze Renault RS16 už jezdil v prvním pátečním tréninku před VC Ruska.

Ve Ferrari bude v úterý jezdit Charles Leclerc, 18letý Monačan, vedoucí muž letošního šampionátu GP3. Leclerc je členem Ferrari Driver Academy a minulý pátek absolvoval první trénink ve voze týmu Haas. Red Bull dá příležitost předvést se svému momentálně nejúspěšnějšímu juniorovi, Pierru Gaslymu, 20letému jezdci GP2. Ve voze Toro Rosso bude mít ve středu premiéru Sergio Sette Câmara, 18letý Brazilec závodící v Evropském šampionátu F3.

Williams věnuje jeden testovací den svému testovacímu jezdci, Alexu Lynnovi, zatímco ve voze Force India bude sedět Nikita Mazepin, nejmladší účastník testu. Mazepinovi je 17 let a jezdí Evropský šampionát F3. Do vozu McLarenu se na jeden den vrátí Stoffel Vandoorne, který si odskočí z japonské série Super Formule. Haas nasadí amerického jezdce Santina Ferrucciho, jezdce série GP3. Vůz Manor si vyzkouší Jordan King, jezdec série GP2 a shodou okolností syn Justina Kinga, předsedy Manoru.

Tým Uterý
Středa
Mercedes Esteban Ocon
Pascal Wehrlein
Esteban Ocon
Pascal Wehrlein
Ferrari Charles Leclerc Kimi Raikkonen
Red Bull Pierre Gasly Pierre Gasly
Williams Alex Lynn Valtteri Bottas
Force India Nikita Mazepin Nikita Mazepin
Toro Rosso Carlos Sainz Jr. Sergio Sette Camara
McLaren Fernando Alonso Stoffel Vandoorne
Haas Santino Ferrucc Santino Ferrucci
Renault Sergey Sirotkin Jolyon Palmer
Manor Rio Haryanto Jordan King