Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclercovi chybí Bianchiho pomoc

 Leclercovi chybí Bianchiho pomoc

Byl mu jako kmotr.

Ferrari včera do svého vozu pustilo pouze 18letého Charlese Leclerca, jednoho ze čtyř jezdců programu Ferrari Driver Academy, jehož cílem je dovést do F1 mladéa talentované jezdce, možná budoucí mistry světa. Leclerc se připravoval už v pátek, kdy mu Ferrari vybavilo absolvování prvního tréninku ve voze týmu Haas. Včera poprvé seděl ve voze Ferrari a odpoledne se musel odvážit na mokrou trať rychlého okruhu Silverstone. Bylo by to pro něj snazší, kdyby ještě žil Jules Bianchi, který mu nikdy neváhal pomoci dobrou radou.

"Poznali jsme se, když jsem byl ještě dítě. Byl mým kmotrem a pomohl mi s většinou věcí ohledně závodění. Nyní je to bez něj těžké. Vždycky mi pomáhal a teď mi jeho pomoc chybí. Dostával jsem od něj dobré rady. Snažím se držet každé z nich a dávám si pozor, abych nedělal chyby, před kterými mě varoval," řekl Monačan.

Bianchi v červenci 2015 podlehl zranění hlavy utrpěnému během havárie ve VC Japonska 2014. On a Sergio Pérez byli do té doby jedinými jezdci juniorského programu Ferrari, kteří se dostali až na starty velkých cen. Ani jeden z nich ale nikdy nezávodil za Scuderii Ferrari, která dlouhodobě dává přednost zkušenějším jezdcům, často mistrům světa z jiných týmů. Existuje vůbec most mezi Akademii a Scuderii?

"Kdyby se Julesovi nestalo, co se mu stalo, tak by díky svému talentu měl dobrou šanci dokázat to. Ale jsem si jistý, že tento program bude mít někoho, kdo se dostane až do špičkového týmu."