Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne bude příští rok závodit v F1

 Vandoorne bude příští rok závodit v F1

Pokud ne za McLaren, tak za jiný tým.

Když McLaren loni nenašel místo pro Stoffela Vandoorna ani v jednom ze svých vozů, úřadující šampion GP2 souhlasil se závoděním v japonské sérii Super Formule, kde je pod dohledem Hondy. To už je ale hranice trpělivosti 24letého jezdce, a pokud ani letos nedostane nabídku od McLarenu, může přijmout nabídku od jiného týmu.

"Mám samozřejmě smluvní závazek vůči McLarenu a opravdu velmi rád bych příští rok závodil za tento tým, strávil jsem už hodně času s jeho inženýry a cítím se být perfektně připravený. Více teď udělat nemůžu, musím se dostat za volant. Opravdu velmi rád bych jezdil za tenhle tým, ale jak jsem vždycky říkal, kdyby to z nějakého, nevím jakého, důvodu nebylo možné, tak jsem pozitivní ohledně jiných dostupných možností," řekl Belgičan.

Vandoorne letos v Bahrajnu zaskočil za zraněného Fernanda Alonsa, v květnu testoval v Barceloně a tento týden v Silverstone. McLaren podle něj dělá velké pokroky, což mu dává naději, že příští rok dostane velmi dobrý vůz.

"Vůz se od Barceloně dost změnil, je lepší. Když jsem se do něj po delším čase opět dostal, hned jsem z něj měl dobrý pocit. Je dobré, když můžete hned po usednutí do vozu začít tlačit.

Jak moc si Honda všímá jeho výkony v japonské sérii, kde závodí ve voze poháněném jejím motorem a hned v prvním závodě vybojoval pódiové třetí místo?

"Myslím, že všechny zajímá, jak se mi tam vede. Ale letošek beru spíše jako přípravu na příští sezónu a myslím hlavně na F1 a mou roli náhradního jezdce. Je dobré, že zároveň někde závodím, takže se udržuji ve formě."