Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso nesouhlasí s Briatorem

Alonso nesouhlasí s Briatorem

Přestup do McLarenu nebyla chyba.

Fernando Alonso své fanoušky i novináře opět ujistil, že je stoprocentně motivovaný a hodlá neúnavně pomáhat svému týmu na cestě na vrchol F1. Dokonce je prý připravený odepřít si letní dovolenou.

"Chci být nejlepší ve všem, co v životě dělám a už počítám dny do další velké ceny, která bude další příležitostí. Jistě, občas můžu být frustrovaný, ale zvládám to a doufám, že nikdo (z McLarenu) si nevezme příliš dlouhou dovolenou, protože já si žádné volno neberu."

Alonsův manažer Flavio Briatore ale už zdá se nesdílí Alonsův optimismus. Rok a půl po dohodnutí kontraktu s McLarenem připouští, že to mohla být chyba.

"Novinář se ho (opět) ptal, zda ještě bude bojovat o titul a všichni se smáli," řekl Briatore. „Alonso má velký kontrakt s McLarenem, ale myslel jsem si, že Honda už bude touhle dobou konkurenceschopná. Byla to tak trochu i moje chyba, poradil jsem mu podepsat, protože jsem si myslel, že McLaren bude schopný dát vše rychle do pořádku. Při pohledu na výsledky k tomu už není co dodat."

Co na to Alonso?

"Nevím, proč to řekl. Byl jedním z lidí, kteří mě přemlouvali, abych se přidal k tomuto projektu. Ale snad příští rok bude spokojenější. Určitě nemá radost z momentálních výkonů týmu, který i jeho přesvědčil, že bude dobré přidat se k projektu."
 
Alonso nezískal titul už téměř 10 let, ale ví, že v F1 jsou jezdci, kteří nikdy neměli štěstí na dobrý vůz od dobrého týmu, takže on sám by si neměl příliš stěžovat.

"Měl jsem štěstí a vyhrál jsem dva tituly. Někteří talentovaní jezdci nikdy nedostanou takovou šanci. Nedávno jsem mluvil s Nicem (Hülkenbergem). V Rakousku startoval z první řady a doufal, že se konečně poprvé dostane na stupně vítězů. Přitom je to mimořádně talentovaný jezdec, takže já nemohu být frustrovaný vždy, když nevyhraju nebo něco nedosáhnu."