Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Palmera nezajímají spekulace o Oconovi

Palmera nezajímají spekulace o Oconovi

V druhé části sezony chce porážet Haas.

Mladý Francouz Esteban Ocon je ve velmi příjemné situaci, přetahují se o něj dva tovární týmy. Mercedes mu dal místo v DTM a drží si ho jako svého juniora, zatímco Renault mu dal místo testovacího jezdce. Díky tomu si jako jeden z mála jezdců letos vyzkoušel více než jeden vůz F1. Pokud ale jde o místo závodního pilota, před dveřmi Mercedesu stojí příliš dlouhá fronta, takže se mluví o jeho budoucnosti u francouzské automobilky. Jejího současného jezdce, Jolyona Palmera, zatím nechávají tyto zprávy chladným.

"Opravdu mě nezajímá, jak jezdil v testech. Seděl ve voze Mercedesu, což je jiná liga. Esteban mi opravdu nedělá starosti. Dobře ho znám a je to člen našeho týmu. Nemyslím na boj o sedačku, soustředím se pouze na práci," řekl Palmer, který by v druhé polovině sezóny rád viděl svůj tým oddělit se od chvostu startovního pole a posunout se více do středu.

"Myslím, že jako první bychom měli dohnat Haas. Oni jsou ti, kteří se těsně dostávají do Q2 a my jsme za nimi. Snad během roku dostaneme více vylepšení, a jestli se nám podaří dohnat Haas, možná to bude možné i s Toro Rosso, pokud během sezóny vypadne ze skupinky vepředu. Mají starý motor, takže bychom je možná mohli dohnat."

Ocon také nechtěl mluvit o konkrétních možnostech, ale na startech velkých cen chce stát již příští rok.

"Mým cílem je být příští rok v F1. Dělám všechno pro to, abych byl příští rok připravený. Mluvit o konkrétních věcech, na to je ještě brzy. Letos mě ještě čeká pár předzávodních tréninků. Myslím na to, abych tam odvedl nejlepší práci, ne na příští sezónu."