Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pirelli chce slyšet názor zkušených závodníků

Pirelli chce slyšet názor zkušených závodníků

V testovacích vozech nechce testovací jezdce.

Závodním jezdcům Mercedesu, Ferrari a Red Bullu možná přibydou povinnosti navíc. K nabitému kalendáři velkých cen, cestování po světě, poradách v sídlech týmů, práci v simulátorech, práci pro sponzory a dalších povinnostech jim nejspíš přibude úkol testovat nové pneumatiky pro sezónu 2017. Dodavatel Pirelli připravuje širší pneumatiky, které jezdcům příští rok poskytnou více přilnavosti a zároveň budou odolnější a méně citlivé na změny teploty. K tomu ale potřebuje kvalitní zpětnou vazbu. Vyjádřit by se měli i Sebastian Vettel a Lewis Hamilton, mistři světa, kteří už rychle degradující pneumatiky od italského dodavatele párkrát kritizovali.

"Doufám, že do hybridních vozů (loňských vozů upravených pro potřeby testování pneumatik pro příští sezónu, pozn. red.) Dostaneme závodní jezdce," řekl Mario Isola, závodní ředitel Pirelli. "Ještě nejsme dohodnuti, ale už brzy bychom měli mít nějaké informace… Rozhodně to máme na našem seznamu přání.

Je to velmi důležitá věc. FIA například vydala velmi detailní technickou direktivu pro hybridní vozy ohledně senzorů a telemetrických údajů, které z nich dostáváme. Jsou tam termokamery, senzory teploty, senzory tlaku… Všechna data jsou pro nás důležitá. Chceme tedy dosáhnout určitou úroveň zpětné vazby. Nejen pomocí senzorů, důležitý je i jezdec. Telemetrie vám dá spoustu informací, ale důležitá je i zpětná vazba od jezdce. Z testů tedy chceme mít data i zpětnou vazbu od jezdců."