Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

F-Renault: Britové a Jeho Veličenstvo na Red Bull Ringu

F-Renault: Britové a Jeho Veličenstvo na Red Bull Ringu

Oba závody vyhráli dva mladí Britové.

V rámci ELMS nastoupila ve Spielbergu i Formule Renault. Oba závody sice vyhráli dva mladí Britové, největší naděje na postup "hodně vysoko" má z tohoto pole ale domácí Ferdinand Habsburg. A to nejen díky "modré krvi" - také Niki Lauda patří k jeho velkým a vlivným fandům...

Také evropský šampionát dvoulitrů Formule-Renault trpí nedostatkem účastníků a ke čtvrtému podiku roku zavítalo na Red Bull Ring pouze 19 jezdců. Vítězství při třech předešlých podnicích v Aragonu, Monaku a v Monze si rozebrali Belgičan Max Defourny, Britové Lando Norris s Harrisonem Scottem a Francouzi Sacha Fenestraz s Dorianem Boccolaccim.

Tento kruh vítězů neměl být v obou rakouských závodech rozšířen. Nejlepší startovní pozici pro sobotní závod si vyjezdil slibný nováček Lando Norris a pilot německého Josef Kaufmann Racingu ji výborně využil k vítěznému tažení na 26 kol. Druhý dojel jeho velký rival v celkovém hodnocení, zkušenější Max Defourny startující za tým R-ace GP. Domácí fandy ale zajímal především výsledek Ferdinanda Habsburga, potomka šlechtického rodu, který by za jiných okolností byl rakouským císařem. Nejslibnější domácí talent skutečně nezklamal a dovedl vůz stáje Fotec na dobré třetí místo před Angličanem Scottem a juniorem týmu Force India-F1, Daruvalou.

Mladý Habsburg ovšem poněkud pokazil druhou kvalifikaci v neděli a z devátého místa na startu sebral v cíli jen body za osmou pozici. Neděle patřila jasně polemanovi Harrisonovi Scottovi. Jezdec stáje Adriana Vallese si brzy vybudoval několikasekundový náskok, který až do cíle nedal z ruky. Defournymu znovu patřila druhé pozice, tentokrát před Norrisem, který tak šikovně budoval své prvenství v celkovém hodnocení. Relativně nenápadně si vedlo další "velkéjméno" v poli: Will Palmer, bratr současného pilota Renaultu-F1 se na body dostal jen v neděli jako šestý.


Stav evropského šampionátu F-Renault po devíti z patnácti závodů:

1. Lando Norris 159 b.

2. Max Defourny 132,5 b.

3. Harrison Scott 121 b.

4. Dorian Boccolacci 108 b.

5. Jehan Daruvala 47 b.