Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas připravuje nové díly

Haas připravuje nové díly

… ale až pro Singapur.

Romain Grosjean novinářům řekl, že Haas na současný vůz ještě nezanevřel a připravuje dvě významné změny, přestože primárně už musí myslet na sezónu 2017. Nový americký tým nakupuje mnoho důležitých součástek od Ferrari, ale sám vyvíjí aerodynamiku a na výrobě jednotlivých dílů spolupracuje s Dallarou. Vývoj a výroba dílů ale novému týmu trvají velmi dlouho a novinky se na vůz dostanou pravděpodobně až po skončení evropské části sezony.

"Budeme mít nové věci, ale mají velké zpoždění," řekl Grosjean. "Výroba trvá mnohem déle, než bychom chtěli, přitom ty věci měly už dávno být na voze. Je to jedna z věcí, které potřebujeme zlepšit. Ale pracuje se na dvou velkých vylepšeních a měly by to být velmi dobré věci. Připraveny budou někdy kolem Velké ceny Singapuru."

Francouzský jezdec také prozradil, že vůz trápí nadváha, což je pro něj ještě větší problém, než pro subtilnějšího týmového kolegu.

"Víme, že v kvalifikaci ztrácíme kvůli těžkému vozu. Na okruhu jako Silverstone se pět kilogramů rovná dvěma desetinám (sekundy na kolo), plus jsem mnohem těžší než Esteban (Gutiérrez), což také nepomáhá. Vůz je momentálně schopnen dostat nás v kvalifikaci na 11. až 14. místo, protože nemáme vylepšení, která musíme mít. Víme, že některé věci by nám mohli jednoduše pomoci zlepšit rychlost, ale ještě je nemáme."