Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Brawn prý nedostal nabídku od Ferrari

 Brawn prý nedostal nabídku od Ferrari

Návrat ale nevylučuje.

Ferrari včera oznámilo změnu na postu technického ředitele. Jak se již déle spekulovalo, James Allison odchází z Ferrari i z Itálie a vrací se žít do Velké Británie a jeho místo zaujal Mattia Binotto. Ještě předtím se objevila zpráva, že Ferrari oslovilo Rosse Brawna, aby se k týmu přidal alespoň jako technický konzultant, protože ví, že se mu už nechce do F1 vrátit na plný úvazek a létat s týmem do dějišť velkých cen. Jeden z nejúspěšnějších mužů F1 ale popírá, že by dostal nabídku vrátit se do Scuderie Ferrari.

"S Ferrari jsem vůbec nekomunikoval, takže ani netuším, kde se vzaly všechny ty teorie," řekl Brawn webu Motorsport. "Nedostal jsem nabídku a neřekl jsem ne! Vůbec jsem neměl v plánu vrátit se do F1 a neobjevilo se nic, co by mě nadchlo víc než to, co dělám teď.

Můj život je nyní klidnější a vyrovnanější, ačkoli mi chybí ty vzrušující chvíle, které mi dávala F1. Ale to dokážu oželet, abych mohl mít ten zbytek. V nedávné době se nestalo nic, co by mě donutilo zamyslet se nad změnou mého současného životního stylu.
"
 
Brawn má 61 let a momentálně žádnou zajímavou nabídku na návrat, přesto ho nevylučuje.

"Nikdy neříkejte nikdy. Opravdu nevím. Momentálně jsem docela zaneprázdněný, nemám žádné volné dny. Před lety jsem mluvil s Ronem Dennisem. On odešel ze své funkce (v McLaren Group) a vrhl se na golfová hřiště. Ale rychle si uvědomil, že ho práce bavila více než golf a vrátil se zpět. A já tomu rozumím. Některé části práce v F1 jsem si užíval víc než rybaření, ale něco z toho jsem si neužíval vůbec. Byla to cena za tu zábavu. Vysoká cena. Nikdy jsem nebyl doma a tak… Takže pokud by se naskytla příležitost a nemusel bych platit tuto cenu, mohlo by to pro mě být zajímavé. Ale momentálně nic nemám a ani nic nehledám."