Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Šampióni McLarenu vs. Verstappen

Šampióni McLarenu vs. Verstappen

Přijme 18letá hvězda dobré rady?

Max Verstappen se kvůli obranným manévrům předvedeným během Velké ceny Maďarska dostal do křížku s Kimim Räikkönenem. Fin byl na konci závodu evidentně rychlejší, ale odměnou za dva pokusy o předjetí 18letého jezdce Red Bullu mu bylo pouze poškozené přední přítlačné křídlo. Mistr světa z roku 2007 si během závodu i po něm na Verstappena stěžoval, kvůli vícenásobné změně směru jízdy v soubojích, což je výborným receptem na způsobení havárie. Na Räikkönenově straně jsou i šampioni z týmu McLaren.

Jenson Button: "Všichni víme, že měnit směr v brzdné zóně je to nejnebezpečnější, co může jezdec udělat, protože ten vzadu jede rychlostí 300 km/h a možná ještě nezatlačil na brzdový pedál. Takže ano, takové přesuny se nesmí dělat a Verstappen to evidentně udělal v brzdné zóně, takže chápu Kimiho frustraci.

Fernando Alonso: "Podle mě to bylo proti pravidlům. Směr můžete změnit jednou a pak musíte zůstat na jedné straně, i když vám to nevyhovuje. Můžete si vybrat, zda budete brzdit na čisté straně, špinavé straně, vnější straně, je to vaše volba a vyberete si to nejlepší pro obranu pozice. Ale pouze jednou, ne dvakrát. A to není jen můj názor, je to tak v pravidlech."

Verstappen zatím ještě mistrovský titul nemá, ale je přesvědčen, že jiní dva mistři světa, také bývalí kolegové u McLarenu, by ho v jeho stylu boje určitě podpořili.

Max Verstappen: "S Ferrari bojujeme o postavení v šampionátu, takže nemůžu říct: "Prosím, dveře jsou otevřené, můžete vstoupit." On mi po první zastávce také neuhnul. Bojujeme, není to nedělní výlet. To je můj pohled na závodění. Jsme tady, abychom bojovali, abychom vybojovali body. Myslím si, že Sennovi a Prostovi by se to líbilo."