Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault má prý zájem o Péreze

Renault má prý zájem o Péreze

Mexičan se chystá udělat důležité rozhodnutí.

Už pár měsíců dává Sergio Pérez novinářům ohledně své budoucnosti úplně jiné odpovědi jako jeho současný šéf Vijay Mallya. Podle Mallyu má Pérez s týmem Force India smlouvu i na příští sezonu a nikam nepřestoupí. Mexický jezdec sice existenci určitého kontraktu nepopírá, ale přesto říká, že může odejít, pokud se tak dohodne se svými sponzory spadajícími do portfolia mexického miliardáře Carlose Slima.

"Je na mně a skupině sponzorů rozhodnout, co se bude dít," řekl Pérez v jednom z rozhovorů před VC Německa. "Nebude to jen moje rozhodnutí, protože mám jako jezdec velké štěstí, že mám velkou podporu. Pokud se budeme přesouvat do jiného týmu, budeme rozhodovat společně se skupinou mých sponzorů. Ale ještě jsme se nerozhodli."

Pérez se bude svou budoucností naplno zabývat během srpna, kdy nebude mít jezdecké povinnosti.

"Doufám, že když skončí letní volno, už bude rozhodnuto. Tak by to bylo ideální. Ale v tomto byznysu si nemůžete být nikdy jistí. Moje kontrakty jsou dost složité, proto to potrvá déle než u jiných jezdců."

Mexičanův cíl je jasný, dostat se do velkého, nebo alespoň rostoucího týmu s šancí na pravidelný boj o stupně vítězů i vítězství. Obává se, že mu ujede vlak a brzy začnou dostávat přednost mladší jezdci.

"Je mi 26 let, už nepatřím k nejmladším. Začínám se obávat, že se mi nikdy nesplní můj velký sen. Pokud bych titul šampiona nezískal během příštích let, asi bych musel uvěřit, že můj sen se nikdy nesplní."

Takže tu máme jezdce, který si už napravil pověst pošramocenou rokem u McLarenu, schopného získávat pódiová umístění i když nesedí v nejlepším voze, se skupinou bohatých sponzorů a podporou fanoušků z Mexika a Jižní Ameriky. Kdo by mohl mít zájem? Snad téměř všechny týmy ze středu a chvostu pole, ale podle informací Autosportu má o Péreze zájem Renault, který by z něj během tří, čtyř let chtěl mít mistra světa, nebo alespoň dobrého učitele pro mladého Francouze Estebana Ocona. Force India a Renault ale mohou mít ještě jednoho vážného soupeře, Pérezovy sponzory už údajně oslovil i Williams.