Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat neskrývá frustraci z výsledku kvalifikace

Kvjat neskrývá frustraci z výsledku kvalifikace

Selhání si nedokáže vysvětlit.

Daniil Kvjat po přeřazení z Red Bullu do Toro Rosso bojuje o setrvání v F1 a jednou z posledních věcí, co v takové situaci potřeboval, je vypadnutí v první části kvalifikace. Když pár minut po vystoupení z vozu dostal otázku, zda letní přestávka pro něj bude dobrou příležitostí k (psychickému) restartu, nedokázal skrýt frustraci.

"Myslím, že potřebuji více než letní volno," řekl Kvjat předtím, než se s reportérkou Sky Sports náhle rozloučil.

22letému závodníkovi možno přičítat k dobru alespoň to, že se nevymlouval na vůz a přiznal vlastní chyby.

"Měl jsem úplně na h***o kvalifikaci. Ani jedno dobré kolo," řekl později Kvjat. "Moc špatné kolo s množstvím chyb. Čekal jsem postup do Q2. Necítím se teď bůhvíjak dobře. Nemám dobré období a je to jako nekonečný příběh. Každý víkend se tak moc snažím, ale nic nefunguje. Musí za tím být něco víc. Měl jsem skvělé období, nyní to není snadné, ale to není omluva. Každý má někdy horší období, a pokud se z toho nedostane, tak je odepsaný.

Nevím, co mi teď chybí. Opravdu nevím. Pouze potřebuji mít ve voze lepší pocit. Už si ani nepamatuji, kdy jsem se naposledy cítil v nějakém voze dobře. Nevím co se to děje. Zdá se, že jsem dobrý jen ve velmi úzkém okně. Snažíme se ho zvětšit, ale není to velmi vidět."