Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso by nepostoupil, i kdyby ho Vettel nezdržel

Alonso by nepostoupil, i kdyby ho Vettel nezdržel

McLarenu v Německu opět chybí rychlost.

Poté, co byl McLaren MP4-31 na Hungaroringu zřejmě čtvrtým nejrychlejším strojem, se včera věci vrátily do normálu a Jenson Button ani Fernando Alonso se nedostaly do poslední části kvalifikace. Podle Španěla ani nebyla šance se tam dostat. V jeho posledním kole v Q2 ho zdržel Sebastian Vettel, který se posledního pokusu vzdal a šetřil pneumatiky, ale na výsledku se to prý nepodepsalo.

"Nemyslím si, že byla šance dostat se do Q3," řekl Alonso. "Narazil jsem na ferrari vracející se do boxů, jel jsem za ním ve dvou zatáčkách a ztratil pár setin sekundy, ale ne tolik, aby mě to připravilo o Q3 nebo pole position. Nechci říkat, že mi někdo narušil koncentraci, protože to prostě není pravda. Mám čtrnácté místo, protože jsem byl čtrnáctý nejrychlejší. Nestěžoval jsem si tak moc, jak si lidé myslí. Sotva jsem něco řekl (do týmové vysílačky)."

Díky penalizování Carlose Sainze za zdržení Felipeho Massy se Alonso posouvá na třinácté místo, dvanácté patří jeho týmovému kolegovi.

"Mám dost těžký víkend. Přišel jsem o čas ve voze, takže příprava (na kvalifikaci) byla dost složitá. Toto je náročný okruh a jistě vám nepomůže, když vám chybí kola," vysvětluje Button. "Včera jsem měl několik problémů, musel jsem skončit dřív kvůli problému s okem. V posledním tréninku jsme měli několik problémů (s technikou), takže jsem se vůbec nedostal na super-měkké pneumatiky. Takže jsem do toho šel tak trochu naslepo. Přesto máme 12. místo, docela dobrá startovní pozice a vždy je příjemné být před týmovým kolegou. Jenže nemáme dobré vyvážení vozu, a i kdybychom porazili Williams (Felipeho Massu, který do Q3 postoupil z 10. místa), bylo by to složité."