Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: Nejsme tu kvůli pátému a šestému místu

Vettel: Nejsme tu kvůli pátému a šestému místu

Ferrari potřebuje více přítlaku.

Sebastian Vettel ve včerejší kvalifikaci ztratil na rychlejšího z jezdců Mercedesu téměř celou sekundu a více než polovinu sekundy na rychlejšího z dvojice Red Bullu. Také se nechal porazit Kimim Räikkönenem, takže nebyl spokojený s výkonem týmu, ani se svým vlastním.

"V kvalifikaci jsem si s vozem opravdu nerozuměl. S posledním kolem jsem byl velmi spokojený, ale i přesto jsem nedal všechno dohromady a nebyl dost rychlý," řekl Vettel včera po kvalifikaci. "Musíme zjistit, co se stalo a kde jsme ztratili ve srovnání s vozy před námi. Celkově to není až tak špatný výsledek, ale nejsme tu kvůli pátému a šestému místu. V sobotu chceme vždy bojovat o pole position a v neděli o vítězství. Mercedes je ale v současné době ve vynikající formě, takže je to pro nás těžké."

Podle výsledků posledního závodu i této kvalifikace letos Red Bull s Renaultem vyvíjejí rychleji než Ferrari. Nebo zdání klame?

"Nemusí to být tak, že někdo jiný se velmi zlepšil. Dnes odpoledne jsme se zhoršili i ve srovnání s vozy Force India. Asi mohu říci, že jsme nebyli v naší obvyklé formě a musíme zjistit, kde se to pokazilo."

Kimi Räikkönen identifikoval problém Ferrari stejně snadno, jak to udělal ve Velké Británii a v Maďarsku. Příčina se nemění, Ferrari SF16-H potřebuje více přítlaku.

"Na chování vozu si nemohu stěžovat, bylo dobré, ale celkově nám chyběla rychlost. Vůz by potřeboval více přítlaku, aby mohl jet rychleji. Takový výsledek je pro nás zklamáním. Páté a šesté místo není ideální výsledek, ale v současné době je to takto a pracujeme na zlepšení."