Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo už ví, jak se cítil Vettel

Ricciardo už ví, jak se cítil Vettel

Vzorem mu je Valentino Rossi.

V roce 2014 to byl Daniel Ricciardo, kdo přišel do Red Bullu a překvapil Sebastiana Vettela. Australan vyhrál tři závody a na konci sezony měl mnohem více bodů než zkušenější týmový kolega odcházející do Ferrari. Nyní je on tím zkušenějším a Max Verstappen tím, kdo Red Bullu letos přinesl jediné vítězství a od přestupu nasbíral i více bodů než týmový kolega.

"Asi tam bude nějaká podobnost. Myslím, že teď lépe rozumím tomu, jak mu bylo," přiznává Ricciardo. "Ale není to až taková novinka. Když mě loni Danny (Kvjat) párkrát porazil, také se mi to nelíbilo. Na druhou stranu, je důležité vědět, zda pouze udělal něco lépe v ten víkend, nebo je v něčem lepší, například v práci s inženýry a nastavování vozu. Pak to musíte přijmout a jít dál, a pokud ten druhý dělá něco lépe než vy, musíte ho dohnat. (Verstappen) si zatím počíná skvěle, ale jsem si jistý, že jakmile se dostanu zpátky do sedla, bude to dobré."

Ale zatímco Vettel je pouze o dva roky starší než Ricciardo, Ricciarda a Verstappena dělí osm let.

"Cítím, že jsem pořád mladý a věk je nakonec jen číslo. Ale jistě, chci v tomto sportu zanechat nesmazatelnou stopu, chci titul mistra světa a chci ho raději dříve než později. Takže ano, bylo by fajn získat ho dřív, než mi bude 30, přestože i po třicítce máte ještě dost času," přiznává 27letý Ricciardo.

"Je to tak, děti jako Max přicházejí v stále mladším věku. Děje se to ve všech sportech na světě. V tenise, bojových sportech a hlavně v extrémních sportech, kde se tyto děti bojí méně než ostatní, protože jsou těm věcem vystavovány od mladšího věku. A jsou stále lepší. Proto chci být jako Valentino Rossi a držet krok s novými trendy a nedovolit si zaostávat. Pokud se mi to podaří, tak věk nebude problémem. Ale platí, že čím dříve, tím lépe."