Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz si pochvaluje zlepšení po Verstappenově odchodu

Sainz si pochvaluje zlepšení po Verstappenově odchodu

Toro Rosso je nyní otevřenější, Kvjat nedělá problémy.

Carlos Sainz řekl, že bez Maxe Verstappena je nyní komunikace v Toro Rosso otevřenější a má tak vytvořeny příjemnější podmínky. Tato slova by ale měla více zarmoutit Daniila Kvjata než Verstappena.

"Něco se změnilo, protože Daniila znám z nižších soutěží. Znám jeho způsob práce, vzájemně se perfektně známe, Max byl mým týmovým kolegou od roku 2015. Dynamika týmu se nyní změnila, ve všem jsme nyní otevřenější, začali jsme pracovat společně a více jedním týmem. Dříve tu byly oddělené tábory, ale to je normální, když se setkají dva silní týmoví kolegové."

Pohodové náladě na Sainzově straně garáže tedy nejspíš pomáhá, že Kvjat od přestupu do Toro Rosso získal pouze 2 body.

"Užíval jsem si to. Když máte dva silné jezdce, vždy budou nějaké třenice. Ale neříkám, že jsem s tím měl problém. Jezdec se s takovou věcí musí vypořádat, ale nevnímal jsem to jako problémovou situaci."

Šéf týmu je přesvědčen, že problémy přijdou, jakmile se Kvjat přizpůsobí vozu STR11 a začne jezdit tak dobře jako Sainz.

"Jejich vztah je dobrý, už se nějakou dobu znají, ale počkejte, dokud začnou jezdit na jedné úrovni. Opět bude zábava. Ale to je normální, v tomto ohledu je jedno, zda je v týmu Max Verstappen, Daniil Kvjat nebo Carlos Sainz," řekl Franz Tost.

"Nyní je náš život jednodušší, protože Carlos je vpředu. Ale očekávám, že jakmile si budou rychlostně blíž, začnou bojovat o pozice na trati a nejspíš opět dojde ke kontaktu vozů nebo něčemu podobnému. Obvyklý příběh, vždy to tak bývá. Můžete jim i statisíckrát zopakovat, že musí dělat tohle a nesmí dělat tohle, ale nakonec beztak budou závodit. Jsem připravený na to, že druhá polovina sezóny bude komplikovanější."