Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda pracuje na novinkách pro současný motor

Honda pracuje na novinkách pro současný motor

Možná využije všechny letošní žetony.

Honda před Velkou cenou Velké Británie využila dva vývojové žetony a zůstává jí ještě 10. To je dost na významnou změnu a v japonské Sakuře už na dynamometru běží upravené pohonné jednotky. Pokud se osvědčí, jezdci McLarenu brzy vyzkouší nové koňské síly.

"Náš vývoj pokračuje bez přestávek, takže jakmile to bude možné, přijdeme s dalším vylepšením. Nemáme důvod čekat," řekl Jusuke Hasegawa, šéf programu Hondy v F1.

"Vidíme, že některé elementy jsou dobré. Musíme se jen ujistit, že to bude OK jako jeden balík a také musíme ověřit spolehlivost. Ale neustále vyvíjíme. Máme prostor ke zlepšení, zejména v oblasti spalovacího motoru. Myslím, že utratíme všechny žetony pro tuto sezonu."

McLaren v posledních závodech patřil mezi nejlepší týmy středu pole a dalšího zlepšení se neobává pouze Toro Rosso, ale i Force India a Williams, dva týmy soupeřící o čtvrtou příčku Poháru konstruktérů. Pat Symonds, technický ředitel Williamsu, už přiznal, že McLaren již považuje za vážného soupeře.

"Skutečnost je taková, že si nadále myslíme, že náš vůz je čtvrtý nejrychlejší, ale už je to velmi těsné. I McLaren bojuje, aby tohle mohl říkat o svém voze. Podle mě my, Force India a McLaren bojujeme o čtvrté místo. Pak je tu Toro Rosso, které má své dobré dny na okruzích jako Hungaroring, kde i oni mohou tvrdit, že jsou čtvrtí nejlepší," řekl Symonds.