Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Honda zaskočená progresem Renaultu

Honda zaskočená progresem Renaultu

Nadále zaostává za všemi konkurenty.

Šéf Hondy v F1, Jusuke Hasegawa, přiznal, že motory japonské automobilky nadále zaostávají za konkurencí. To platí i pro srovnání s Renaultem, kterému se během pár měsíců podařilo najít překvapivé množství nových koňských sil. McLaren je tedy v boji o umístění v lepší polovině středu pole nadále ve velké nevýhodě.

"Jsme číslo čtyři. Pořadí je Mercedes, Ferrari, Renault a až pak Honda," přiznal narovinu Hasegawa. "Naše ztráta na Renault je obrovská. Velmi mě překvapil jejich progres, odvedli mimořádně dobrou práci. Co se týče příštího roku, naším cílem je dostat se na úroveň Mercedesu. Momentálně nevím, zda to bude možné, ale je to náš cíl."

Oznamování ambiciózních cílů jakými jsou skok na úroveň pohonných jednotek Mercedesu a boj o vítězství již Hondu vícekrát dostalo na titulní stránky médií věnovaných motorsportu. Nový šéf programu Hondy v F1 alespoň v poslední větě naznačil, že u nich je jedna věc stanovit si nejvyšší cíle a jiná být přesvědčen o alespoň teoretické šanci dosáhnout ho.

Renaultu se podařilo najít mnoho koňských sil pomocí série menších úprav a ani zdaleka přitom nevyčerpal svůj příděl vývojových žetonů. Honda je ale přesvědčena, že jí odstranění žetonového systému pomůže. Ve vývoji pohonné jednotky pro sezonu 2017 je svobodnější.

"Bez žetonového systému jsme svobodnější při hledání možných zlepšení, protože můžeme uvažovat o změně kterékoliv oblasti. Bez tohoto omezení se ztratí mentální bariéra."

Honda ale zásadní změnu svého konceptu vystavěného kolem co nejmenší a nejkompaktnější pohonné jednotky, známého jako "velikost nula", beztak neplánuje.

"Od začátku loňského roku se neustále zlepšujeme a chceme si udržet tohle tempo. Nový motor bude vycházet ze současného, ​​nebude to zcela nový koncept. Náš motor se zlepšuje rychleji než ostatní motory."