Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonův "neuvěřitelný" výsledek

Hamiltonův "neuvěřitelný" výsledek

Rosberg má radost z pohodlného vítězství.

Lewis Hamilton dnes před startem ani nedoufal, že se bude moci postavit na stupně vítězů. Startoval z poslední řady a v pátečním a sobotním horku nebyl jeho vůz tak rychlý, jak doufal. Kolize tří vozů v prvním kole, přerušení závodu červenou vlajkou i chladnější počasí mu ale pomohli rychle proniknout na páté místo a pak se už bez větších problémů dostal na třetí.

"Nemůžu uvěřit, že jsme se dostali takhle vysoko," řekl po závodě úřadující mistr světa. "Dnes ráno jsem se probudil s tím, že mě kvůli rychlé degradaci pneumatik čeká velmi těžký a nepředvídatelný závod. V předchozích závodech nebyly žádné kolize, ale tady ano. Dnes to bylo o správném přístupu, ne příliš agresivním a ne příliš mírném."

Závěrečný útok na Daniela Ricciarda mu nevyšel, přestože pár kol sledoval jeho zadní křídlo, ale uvědomuje si, že bez safety caru a červené vlajky by byl rád za jakékoliv bodované umístění.

"Nevěděl jsem, jak dlouho mohou pneumatiky vydržet. Byli jsme rychlejší, než jsme očekávali a mohli jsme být v první desítce, ale k třetímu místu nám samozřejmě pomohl výjezd bezpečnostního vozu."

Hamilton tak byl možná šťastnější než vítěz závodu Nico Rosberg, který od startu do cíle neměl žádného soupeře, ale ztrátu v šampionátu nakonec beztak snížil jen o 10 bodů.

"Na startu jste vždy pod tlakem a Daniel byl rychlý na začátku druhého stintu, ale ano, obecně jsem měl vše pod kontrolou, protože jsem měl fantastický vůz a Lewis tam nebyl, abychom mohli bojovat spolu. Takže to byl méně náročný víkend, ale i tak se z vítězství samozřejmě velmi těším," řekl německý jezdec.