Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen nastoupí do Velké ceny Itálie

Magnussen nastoupí do Velké ceny Itálie

Z velké havárie vyvázl pouze s bolavým kotníkem.

Kevin Magnussen je po tvrdé havárii v pořádku a už se těší na Velkou cenu Itálie. Dán ztratil kontrolu nad svým vozem na výjezdu z Raidillonu, levotočivé zatáčky následující po Eau Rouge. Nekontrolovatelný vůz se ve vysoké rychlosti otočil o 180° na následoval náraz do bariéry. Renault RS16 se po havárii už jen vzdáleně podobal na monopost F1 a oprava bariéry trvala tak dlouho, že závod přerušila červená vlajka, ale Kevin Magnussen odkráčel po vlastních. Může děkovat všem bezpečnostním prvkům moderních vozů i okruhů a už na cestě z nemocnice psal, že za pár dní ho fanoušci určitě uvidí v tréninku před závodem na Monze. Z nehody si odnesl pouze bolavý kotník.


Šéf týmu Renault Frédéric Vasseur, včera potvrdil, že data ani videozáznam nenaznačují žádnou poruchu a havárii předcházel výjezd daleko na obrubník. Pokud jezdec nebude mít bolesti, nechá ho závodit. Samozřejmě, bude potřebovat nové šasi, motor i převodovku.




Magnussenův týmový kolega se před přerušením závodu dostal na bodovaná místa, ale okamžitě po restartu ho začal předjíždět jeden soupeř za druhým. Po závodě byl přesvědčený, že bez safety caru a červené vlajky by na tom byl lépe, protože přerušení závodu vrátilo do hry Sebastiana Vettela, Kimiho Räikkönena i Maxe Verstappena.

"Po naší dosud nejlepší kvalifikaci jsme měli oba výborný start a chvíli jsme byli v první desítce. Mohl to být dobrý závod, ale safety car vrátil hodně jezdců zpět do hry. Škoda, že jsme nezískali lepší výsledek, ale i tak to byl lepší víkend, než jsme očekávali,“ řekl Jolyon Palmer.