Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lauda: Verstappen potřebuje psychiatra

Lauda: Verstappen potřebuje psychiatra

Horner: Bylo to na hraně.

Po kvalifikaci to vypadalo, že Max Verstappen bude hlavní hvězdou závodu. Nakonec jeho jméno rezonuje v médiích i v rozhovorech za oponou, ale ne tak, jak si to Holanďan a jeho tým představovali. Po kolizi v první zatáčce měl několik menších kolizí se soupeři, ale na jeho konto mohla přibýt i jedna velká, kdyby zkušený Kimi Räikkönen na rovince Kemmel nestihl zareagovat na jeho nečekanou změnu směru jízdy.



Servítky si nebral trojnásobný mistr světa Niki Lauda, ​​který je nyní nevýkonným ředitelem týmu Mercedes.

"Od Verstappena to bylo po startu sprosté a doplatil na to Kimi. Skutečně šílený manévr! Měl by se vrátit do školy. Jak jezdí, to je totálně špatně. V F1 nemůžete takto jezdit a vyhrávat závody," řekl Lauda a později poslal 18letého Verstappena i jinam než do školy.

"Měl by navštívit psychiatra. Právě řekl, že to byla Kimiho chyba. Ale jeho chyba to nebyla. Závodníci jsou profesionálové, kteří se navzájem zbytečně neohrožují. On si to teď neuvědomuje. Promluvím si s (jeho otcem) Josem. Dobře se známe. Bude si s ním muset znova promluvit."

Pochybnosti nemá ani další bývalý závodník a komentátor televize RTL, Christian Danner.

"To nebylo férové. Tam šlo o život. Měli by ho vyloučit ze závodu," řekl Danner.

O něco mírnější byl Toto Wolff.

"Přišel sem bez strachu a bez respektu. Obávám se, že to může špatně skončit někde ve zdi. Vnesl sem čerstvý vítr, ale jeho manévry jsou nebezpečné," obává se šéf Mercedesu.

Verstappenovu šéfovi nezůstala jiná možnost, jen svého jezdce co nejlépe obhajovat.

"Jsem překvapený, že se Toto stará do něčeho, co se ho netýká. Podle mého názoru to bylo na hraně, stalo se a stevardi s tím neměli problém," upozornil Christian Horner. "Takže pokud něco nebylo v pořádku nebo podle pravidel, jsem si jistý, že lidi jako Danny Sullivan (bývalý jezdec, jeden ze stevardů VC Belgie) jsou dostatečně zkušení, případně je mohl upozornit Charlie Whiting. Ale stevardům se to zdálo v pořádku, bylo to na hraně a on se na to později určitě podívá a poučí se."

Není ale Verstappen "na hraně" nějak moc často?

"Max dnes zatlačil na hranici, byl až na hraně, rozhodčí byli spokojeni, takže my to už nebudeme komentovat. Bylo to na hraně. Jsem si jistý, že se podívá na záznam a vezme si z toho ponaučení, ale byl přesně na hranici."

Tribuny Spa-Francorchamps byly plné nizozemských fanoušků, ale nebude mít Verstappen po včerejšku problém ukázat se fanouškům v Monze?

"Už jsem mu řekl, aby nikomu neříkal, kde bude bydlet, protože v okolí určitě budou naštvaní Italové. Ale jak jsem řekl, kdyby opravdu udělal něco špatného, ​​stevardi by ho potrestali."