Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India se dostala před Williams

 Force India se dostala před Williams

Indický tým už okupuje čtvrté místo.

Už v prvním závodě po letní přestávce došlo k tomu, co si Force India dala za cíl pro druhou polovinu sezóny a čeho se Williams už dlouho obával. Indický tým se posunul na čtvrté místo Poháru konstruktérů a tým z Grove, který si z posledních dvou sezón odnesl dvě třetí místa, se ocitl až na pátém místě. Díky čtvrtému a pátému místu Nica Hülkenberga a Sergia Péreze a pouze osmému a desátému místu Valtteriho Bottase a Felipe Massy má nyní Force India náskok dvou bodů a navíc se výrazně vzdálila McLarenu.

"Můžeme být právem hrdi na fantastický týmový výsledek. Dva vozy máme v první pětce poprvé od VC Bahrajnu 2014," těší se Bob Fernley, zástupce šéfa týmu. "Byl to fantastický víkend, o to lepší, že k Spa-Francorchamps už máme speciální vztah. Všichni v týmu odvedli skvělou práci.

Můžeme ale být i trochu zklamaní, protože bez safety caru a červené vlajky mohl Nico být na stupních vítězů. Vzhledem k vývoji závodu jsme ale s výsledkem velmi spokojeni. Nyní jsme čtvrtým týmem šampionátu, od Monaka jsme získali 89 bodů, ale rozhodně nepolevíme. Ještě je před námi dlouhá cesta a ve středu pole to bude stále těsnější. Budeme pokračovat v tvrdé práci a snad letos přijdou ještě další skvělé výsledky.
"

Hülkenberg jezdí v F1 už šestou sezonu, ale ještě ani jednou se nepostavil na stupně vítězů a i včera se mu sportovní štěstí otočilo zády.

"Měl jsem mega start, mega první kolo," řekl po závodě Hülkenberg. "Stala se ta věc mezi Maxem (Verstappenem) a jezdci Ferrari a já jsem se díky tomu dostal na druhé místo. Na super-měkkých pneumatikách šlo všechno dobře, jezdil jsem za Nicem (Rosbergem) a vzdaloval se od jezdců za mnou. Pak byl bohužel závod přerušen, což bylo dost frustrující."