Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren je nejlepším týmem Alonsovy kariéry

McLaren je nejlepším týmem Alonsovy kariéry

Konečně se to začíná projevovat i na výsledcích.

Fernando Alonso si z Belgie odvezl 6 bodů za sedmé místo a byl na to velmi pyšný, stejně jako na svůj tým.

"Byl to dobrý závod. Všechna ta smůla ze začátku víkendu se změnila v štěstí v závodě, protože jsem se vyhnul kolizím. Najednou jsem se ocitl na čtvrtém místě, ale samozřejmě jsem za sebou nemohl udržet Sebastiana (Vettela), Hamiltona ani Péreze, byli příliš rychlí," řekl dvojnásobný mistr světa. "Za sedmé místo máme spoustu bodů na týmový účet. Jenson byl v nejlepší desítce včera v kvalifikaci a já jsem v nejlepší desítce dnes, a to na tomhle (rychlém) okruhu. Před pár měsíci bychom si to neuměli ani představit. Před pár měsíci bychom ve Spa nemohli bojovat s Williamsem. Rozhodně jdeme správným směrem, o tom už není pochyb."

Alonso svůj tým pochválil už před závodem, když mimo jiné řekl, že současný McLaren je nejlepší tým celé jeho kariéry, která zahrnuje i dva mistrovské tituly s továrním Renaultem a roky bojování o titul v barvách Scuderie Ferrari.

"Jsme silný tým, máme výborné technické odborníky a jsme jednotní. Máme dobrou rovnováhu v týmu, v zaměstnancích, v návrhářské skupině. Tohle je pravděpodobně nejlepší tým celé mé kariéry. Momentálně nejsme konkurenceschopní, protože nám zůstaly nevyřešené věci z minulé sezony, ale co se týče týmu, struktury, organizace, tohle je nejlepší skupina, s jakou jsem kdy pracoval."

Jenson Button musel ze závodu odstoupit po kolizi v prvním kole, ale díky Alonsovým bodům se McLaren v šampionátu dostal před Toro Rosso a patří mu šestá příčka tabulky.