Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Do konce šampionátů GP2 a GP3 scházejí ještě tři podniky

Do konce šampionátů GP2 a GP3 scházejí ještě tři podniky

Pierre Gasly v GP2 a Charles Leclerc v GP3 se svými výkony přiblížili k titulu

Do konce šampionátů GP2 a GP3 scházejí po Spa ještě tři podniky a nikdo si nemůže být svým bodovým polštářem příliš jistý. Přesto udělali Pierre Gasly v GP2 a Charles Leclerc v GP3 svými belgickými výkony velké skoky směrem titulu. Toto je obrázkové poohlédnutí Romana Klemma po minulém víkendu.

Pierre Gasly dokázal i ve Spa znovu přesvědčit. Zcela ovládl sobotní závod a v nedělním sprintu udivoval senzačními manévry. Po průjezdu cílem mu Helmut Marko osobně gratuloval - nechme se překvapit, jakou odměnu pro něj má ke  konci sezóny připravenou.

 

Překvapením víkendu ale byla především forma Gustava Malji. Doposud bledý Švéd se po "rošádě inženýrů v týmu Rapax" kvalifikoval jako třetí a v neděli dojel na druhém místě.

 

Sergej Sirotkin za to zažil katastrofální víkend. Po chybičce v kvalifikaci ztratil sebedůvěru a i své první místo v tabulce.

 

Antonio Giovinazzi porazil Gaslyho v kvalifikaci a po zaváhání při sobotním startu vyhrál nedělní sprint. Před Monzou to z něj udělalo největšího rivala svého týmového kolegy.

 
Spa-Francorchamps je jednou z nejdelších tratí kalendáře. Proto je dobré vědět, kdy zatočit doprava a kdy doleva...

 

Otec Christiana Hornera, Garry, dále hrdinně vede rodinný tým Arden. V neděli se mohl těšit z Aitkenova vítězství v GP3, jeho piloti GP2 ale opět nedokázali přesvědčit.

 

Artem Markelov opět přesvědčil dobrými výsledky, i on si ovšem musí položit otázku, jak dlouho má ještě působení v GP2 smysl.

 

V Belgii bylo nesneditelné vedro a v boxech si každý pomáhal, jak mohl...

 

První tři kvalifikace GP2: piloti Prema Theodore Pierre Gasly a Antonio Giovinazzi s překvapením víkendu, Gustavem Maljou.

 

 

Jordan King dojel v sobotu druhý a udržel si tak alespoň teoretickou šanci na titul.

Španěl Sergio Canamasas se po přestávce jediného závodu vrátil do kokpitu týmu Carlin.

Kanaďan Latifi zde předvádí něco, co se v moderním sportu již často nevidí: jen se za ním zakouřilo. Výsledky ovšem letos přesvědčit nedokázal.

Nerovný souboj: klasický "pay driver" Sean Gelael má za zády rychlého Jordana Kinga (jehož tatík ovšem také disponuje velkými penězi).

 Měl konkurenci zase jednou "v hrsti": Charles Leclerc s Hughesem a de Vriesem po kvalifikaci.

Alexander Albon ztratil v Belgii na Leclerca hodně bodů...

Důležitého výsledku dosáhl ve Spa i Giuliano Alesi (na motorce s Fuocem): tam, kde jeho otec roku 1989 vyhrál titul mistra F3000, si mladík dojel pro první bod v automobilových závodech.

Debutoval v kokpitu Švýcara Boschunga v GP3: Niko Kari. Finský chráněnec Red Bullu se ovšem nedokázal prosadit.

Divoký start sobotního závodu GP3: Hughes letí přes Parryho.