Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Konečně motor na úrovni Ferrari!

Ricciardo: Konečně motor na úrovni Ferrari!

Monza napoví více.

Red Bull před sezónou 2016 připravoval své fanoušky na "přechodnou sezonu" a smlouvu na motory Renault vlastně podepsal jen proto, že nedokázal sehnat žádné jiné. Součástí zničených vztahů mezi rakouským výrobcem energetických nápojů a francouzskou automobilkou je, že motory Red Bull Racingu nesou oficiální jméno sponzora TAG. Méně než rok po podpisu smlouvy je ale všechno úplně jinak, Red Bull je v šampionátu druhý s 22 bodovým náskokem před Ferrari a motorem na úrovni Ferrari.

"Na začátku tohoto roku jsme cestovali do Melbourne s tím, že asi nebudeme o moc lepší než loni," vzpomíná Daniel Ricciardo na VC Austrálie 2015, po které zděšený Red Bull spustil na Renault palbu kritiky. "Ale začali jsme s novými koňskými silami, další přišly při dalším nasazení nových dílů a od té doby kousek za kouskem nacházíme další rychlost. Velmi osvěžující zlepšení na obou stranách. Šasi a pohonná jednotka nyní dobře spolupracují.

Jsme víceméně na úrovni motoru Ferrari 2016, což je velmi pozitivní. Oni udělali velký krok loni a my jsme už před motorem Ferrari 2015, který používá Toro Rosso. Takže je to dobré, jde se správným směrem a více teď ani nemůžeme chtít. Když to bude takto pokračovat, budeme spokojeni.
"
 

V rychlých belgických zatáčkách ale byl prostor k tomu, aby stabilita vozu zamaskovala výkonnostní ztrátu. Nejlepší představu o rozdílech v počtu koňských sil týmy získají tento víkend během Velké ceny Itálie.

"Na Monze bude favoritem Ferrari, ne my. Ale pokud bychom je porazili na Monze, bylo by to skvělé, protože Singapur a Suzuka by nám měly sedět víc. Ale určitě je nehodlám odepisovat. Seba a Kimiho nemůžeme podceňovat. Připravujeme se na boje s Mercedesem, ale Ferrari se může přidat!"