Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen vysvětluje svá slova o tragické nehodě

Verstappen vysvětluje svá slova o tragické nehodě

Villeneuve nevěří, že byla z jeho hlavy.

Na začátku závodního víkendu F1 v Itálii médii proletělo stručné vyjádření Maxe Verstappena na adresu Jacquesa Villeneuva a jeho havárie v roce 2001, po níž přišel o život jeden z traťových maršálů. Mladík reagoval na ostrou kritiku ze strany bývalého jezdce a jeho předpověď, že tímto stylem závodění někoho zabije. Snad všichni v F1 se shodnou, že to jezdec Red Bullu už pořádně přepískl a že mluví o věcech, kterým nemůže rozumět, vždyť se narodil v roce 1997, kdy Villeneuve získal svůj titul a v F1 závodil jeho otec Jos Verstappen. Max se tedy včera snažil připomenutí této tragické události nějak vysvětlit, ale moc mu to nešlo.

"Na té webové stránce se neobjevilo všechno, co jsem řekl. Aby bylo jasné, já jsem řekl, že bylo neuctivé k rodinám, že on mluvil o úmrtích. Odkazoval jsem na incidenty, které se staly v roce 2001. Já jsem neútočil na tu rodinu, jen jsem řekl, že z jeho strany bylo neuctivé o tomhle mluvit. A neřekl jsem, že za volantem někoho zabil, ale že to byla tragická nehoda," snažil se vysvětlit Verstappen.

Villeneuve už na to má svůj názor a předtím, než se rozhodl o celé záležitosti už nemluvit, naznačil, že vítěz Velké ceny Španělska opakuje názory svého otce.

"Jen jsem použil logiku při rozhovoru o tom, co se stalo na závodní trati. Teď to zašlo příliš daleko. Bylo to (od něj) nevhodné a neuctivé k rodině (zesnulého),“ řekl Villeneuve. "Není k tomu co víc říct, není to začátek sporu, celé je to absurdní. Očividně mu někdo říká, co má říct a co si má myslet. A pokud je to to stejná osoba, která mu říká, jak má jezdit a jak se chovat na trati, tak je to dost znepokojující. Překvapilo by mě, kdyby byl mým velkým fanouškem a proto měl mou kariéru tak dobře nastudovanou."