Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: "Nechte Verstappena vydechnout!"

Hamilton: "Nechte Verstappena vydechnout!"

Verstappen: Je vidět, že i on je závodník.

Max Verstappen úspěšně zvládl Velkou cenu Itálie a hlavní nápor novinářů i zpráv o vyjádření jeho soupeřů či bývalých jezdců F1, který musel přijít po jeho kontroverzním výkonu ve Velké ceně Belgie. Lewis Hamilton, jen před pár lety také často kritizován za kolize se soupeři, navrhuje, aby Verstappen teď dostal prostor všechno vstřebat a učit se.

"Chopil se své šance oběma rukama. Nechte ho vydechnout, vždyť mu je 18. Co jsme my dělali v osmnácti? On vyhrál velkou cenu! Na jeho mladých bedrech nyní leží obrovský tlak, jaký si většina lidí nedokáže ani představit," řekl trojnásobný mistr světa.

"Netuším, co bych na trati vyváděl já, kdybych tu jezdil už od osmnácti, ale určitě bych nadělal spoustu chyb. Já vidím prostě jen talentovaného hocha, s obrovským talentem. Když je vám 18, tak dospělost ještě nedoběhla vaše schopnosti a u někoho to jde rychleji, u jiného pomaleji. Čas ukáže."

Ani Hamiltona by nepotěšilo, kdyby byl vytlačen z trati jako Räikkönen v Belgii, ale to se v F1 stává.

"Ten manévr, kterým vyhnal Kimiho ven, ten byl "zajímavý", ale prostě se učí. Je to mladý agresivní jezdec. Všichni bychom mohli jezdit jako blázni, ale je třeba najít rovnováhu. Už jsem závodil s lidmi, kteří byli opravdu blázni.

Verstappena Hamiltonova slova potěšila a pokusil se složit poklonu.

"Souhlasím. Je vidět, že i on je závodník," řekl Verstappen.