Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

I.S.R. v událostmi nabitém závodě druhý v PROAm Cupu

I.S.R. v událostmi nabitém závodě druhý v PROAm Cupu

Působivý výkon smíšené posádky českého audi v BGTS.

Závěrečný podnik Blancpain GT Series Endurance Cupu přinesl I.S.R. Racingu vzrušující zakončení sezóny. Český tým vybojoval druhé místo v konečném pořadí PRO-Am Cupu jak mezi jezdci, tak mezi týmy.

Netrpělivě očekávaný závod na Nürburgringu – který byl vměstnán pouze do dvou víkendových dnů – nebyl rozhodně jednoduchý, ale oběma vozům I.S.R. Racingu přinesl jen samá pozitiva. Už od volných tréninků patřila obě Audi R8 LMS k nejrychlejším, když #75 s posádkou Marlon Stockinger, Frank Stippler a Filip Salaquarda zajel třetí nejrychlejší čas 1:56,172 a #74 pilotované Philippem Giauquem, Henrym Hassidem a Franckem Pererou bylo v nejrychlejším kole jen 0,7 sekundy pomalejší.

Kvalifikace se jela v neděli ráno a byla ovlivněna rozmary počasí. Na okruh padla mlha a ředitelství závodu bylo nuceno první a druhou část kvalifikace zrušit a o postavení na startovním roštu se rozhodovalo pouze ve třetí části kvalifikace, která navíc byla předčasně ukončena vyvěšením červených vlajek. Stockinger, Stippler a Salaquarda zajeli desátý čas 1:58,801, Giaque, Hassid a Perera byly zpomaleni provozem na trati a své nejrychlejší kolo kvůli červeným vlajkám nedokončili. Proto museli startovat až ze samého konce startovního roštu, z 45. místa.

Závod se jel na suché trati, přestože ke konci závodu se začaly k okruhu stahovat černé mraky, a byl docela napínavý. Závod rozjížděl Frak Stippler a držel se svým Audi R8 LMS nejen slušné tempo, ale i kontakt s nejlepší desítkou. Vůz po něm přebíral Marlon Stockinger a ten v prostředním stintu závodu zajížděl skvělé časy, které opět potvrdily jeho extratřídu, byť letošní sezóna v Blancpain GT Series Endurance Cupu byla jeho premiérová. Filip Salaquarda závod zakončil bezchybným třetím stintem a cílem projel jedenáctý.

Výzva pro Audi R8 LMS #74 přinesla atraktivní podívanou. Henry Hassid po startu z konce startovního roštu získal spoustu pozic. Na konci první hodiny závodu byla posádka I.S.R. Racingu na 29. místě absolutního pořadí a jedenáctá v kategorii PRO-Am. Franck Perera přebíral auto do dlouhého prostředního stintu a díky sérii velice rychlých kol se probojoval až do nejlepší desítky. Český tým hodně získal při vyvěšení žlutých vlajek hodinu před koncem závodu, když Perera zajel do boxů ve správnou chvíli. Giaque se na trať vrátil do boje o stupně vítězů, v kategorii PROAm nakonec skončil třetí a šestnáctý absolutně. Tenhle fantastický obrat I.S.R. Racingu přinesl druhé místo v Blancpain GT Series Endurance Cupu a posádka Hassid, Perera a Giaque skončila druhá v konečném hodnocení jezdců kategorie PRO-Am.

Igor Salaquarda – šéf týmu „Byl to neskutečný víkend. Ve srovnání s loňským rokem jsme celou sezónu ukazovali výrazný krok dopředu a tento skvělý výsledek je odměnou za naši tvrdou práci, oběti a soustředění, které jsme závod co závod přinášeli. Philippe, Henry a Franck dnes zajeli neuvěřitelný závod, předvedli skvělý výkon a získali téměř třicet míst. To druhé místo si naprosto zaslouží a jsem na jejich výsledek hrdý. Marlon, Frank a Filip rovněž odjeli výborný závod. I na ně jsem pyšný a je mi líto několika situací, které negativně ovlivnily jejich sezónu. Celkově vzato jsme měli silnou sezónu, Audi R8 LMS jsou výjimečná auta a musím poděkovat celému týmu, že dovedl to nejlepší. Nyní, než se budeme soustředit na náš program pro rok 2017, je čas si užít druhé místo.“