Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zájem Renaultu o Sainze nebyla fáma

Zájem Renaultu o Sainze nebyla fáma

Španěl přiznává, že s ním byl v kontaktu.

Na konci minulého týdne se objevila zpráva, že Renault měl zájem získat do svého týmu Carlose Sainze, ale Red Bull ho odmítl pustit. Šéf juniorského Toro Rosso zprávu přímo nepotvrdil, pouze novináře ujistil, že Sainz bude i příští rok závodit v barvách tohoto týmu. V Malajsii Sainz prozradil, že s Renaultem o možnosti přestupu opravdu mluvil.

"Byl tam určitý kontakt, tak trochu projevili zájem," řekl Sainz. "Jsem poctěn, že se o mě zajímal tovární tým a chtěl vědět, v jaké jsem smluvní situaci. Jak víte, Red Bull víceméně vede kariéru svých jezdců. Platil mi pět let v juniorských sériích, což ho stálo miliony eur. Takže chápu, proč mě po takové investici nechce nechat jen tak odejít, když jsem zrovna v nejlepším období svého života, své kariéry.

Jsem poctěn, že se o mě zajímá výrobce, který staví základy budoucích úspěchů, ale mým hlavním cílem je bojovat, ačkoli to možná nebude v roce 2017 ani 2018, o titul mistra světa. Věřím, že to bude s Red Bullem. Nebude to snadné, ale to je to, co opravdu chci a nyní je mým úkolem najít k tomu co nejkratší cestu.
"
 

Příští rok tedy bude jezdit s motorem Renault, ale za volantem vozu z italské Faenzy.

"Nyní Toro Rosso stoprocentně důvěřuji. Vím, že vyrábí dobré šasi. Mohly o tom být pochybnosti, ale Singapur ukázal, že Toro Rosso má možná třetí nebo čtvrté nejlepší šasi. I v Singapuru jsme byli (na rovinkách) o 12 až 14 km/h pomalejší, ale kvalifikovali jsme se na šesté místo a byli jsme jen o sekundu pomalejší než Red Bull, což ukázalo, jak dobrý je náš vůz v zatáčkách. Co se Renaultu týká, vůbec netuším, co očekávají od příští sezony, ani zda jim cesta nahoru potrvá dva nebo tři roky. O tom opravdu nic nevím."