Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez stanovil ultimátum

Pérez stanovil ultimátum

Smlouvu chce podepsat příští týden.

Sergio Pérez už má dost čekání a důležitý krok své kariéry chce udělat příští týden. Mexičan by měl i příští rok závodit za tým Force India, ale jeho sponzoři údajně chtějí spojit síly s automobilkou Renault a Force India si není tak jistá, že si Péreze chce udržet i bez jeho sponzorů, jak to tvrdí médiím. V uplynulých týdnech se objevily také zprávy, že Pérez do Renaultu nechce jít, protože by musel podepsat víceletý kontrakt a on chce zůstat připravený na nabídku od Ferrari, tyto informace ale nemusí být pravdivé.

"Tak dlouho čekat nemohu," odpověděl v Malajsii Pérez na otázku, zda s uzavřením dohody nepočká na víkend Velké ceny Mexika. "Čím déle čekáte, tím méně možností vám zůstává a některým lidem dojde trpělivost, nebudou na vás čekat. Řekl bych, že o mé budoucnosti se rozhodne příští týden. Příští týden bych v podstatě chtěl vědět, zda tato možnost zůstává, nebo se budu muset poohlédnout někde jinde."

Mexičan říká, že z Force India se mu vlastně odejít nechce, což může být pravda, ale může to být i součást hry. Může takto tlačit na Renault, aby dostal smlouvu, jakou chce, nebo může tlačit na Force Indii, aby přiznala, že raději vezme peníze za nedodržení Pérezovy smlouvy a jiného jezdce se sponzory, než Péreze bez sponzorů. Také může být jednoduše opatrný, protože není nejlepší nápad rozházet si vztahy s lidmi, se kterýmimožná stráví ještě minimálně rok.

"Momentálně v podstatě myslím pouze na příští sezonu. Přijde nová generace vozů, takže stabilita bude klíčová. Mně se to zamlouvá. Rád s týmem strávím mnoho let a budu rozvíjet náš vztah. Není tajemstvím, že bych tu rád byl i příští rok. Tým má mou důvěru. Ale zda se to stane, to momentálně nevím. Ale jsem si jistý, že se to dozvím příští týden."