Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz by už rád odešel z Toro Rosso

Sainz by už rád odešel z Toro Rosso

Red Bull ho tam ale může držet do roku 2019.

Být v juniorském programu Red Bullu je pro mladého jezdce v nižších sériích velkou výhodou, ale v F1 pak může být donucen splácet svůj dluh i s úroky. V této situaci se ocitl Carlos Sainz, o kterého se Red Bull staral několik let, než ho přivedl do týmu Toro Rosso. Po téměř dvou sezonách je už ale talentovanému jezdci Toro Rosso příliš malé a chtěl by mít možnost hledat si práci ve větším týmu. Zájem projevil Renault, smlouva s výrobcem energetických nápojů ho ale připoutala do sedačky vozu juniorského týmu.

"Myslím, že Red Bull perfektně chápe, že rok 2017 bude pro mě těžký. Bude to třetí rok u Toro Rosso," řekl španělský jezdec. "Jsem přesvědčený, že kdybych měl tu možnost, už bych mohl začít závodit za Red Bull nebo jiný tým. Jistě vědí, že v roce 2018 chci být ve špičkovém týmu. Určitě jsou si toho perfektně vědomi. Už teď bych byl připravený. Když o tom vědí, tak nemám problém s tím, že ještě rok zůstanu v Toro Rosso."

Zatím žádný jezdec nezávodil za Scuderii Toro Rosso déle než 3 roky. Nejpozději během třetí sezony se Red Bull vždycky rozhodl, zda jezdce chce do A-týmu Red Bull Racing, nebo tuto rybu hodí zpátky do vody a nechá odplout. Sainz to ale nemá jisté. Když se chtěl dostat do F1, podepsal smlouvu, která dává Red Bullu možnost jednoduše prodlužovat každoroční opci až do roku 2019 a možná i déle.

"Mám smlouvu s nimi (Red Bullem). Využili opci, a pokud budou chtít, mohou ji využívat až do roku 2019 nebo 2020. Mohou v tom pokračovat nezávisle na tom, jestli mě nechají závodit v Toro Rosso nebo v Red Bullu. Mluvil jsem o tom s Helmutem (Markem, poradcem pro motorsport) a Red Bullem a dal jsem najevo, že jsem už připraven. Potřebuji se posunout o stupeň výše. Cítím, že už jsem připravený. Rozumějí tomu a jsou na mé straně."