Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Přestupová bomba vybuchla: Newgarden jde k Penskemu

Přestupová bomba vybuchla: Newgarden jde k Penskemu

Montoya si musí hledat nové místo

Americký závodník Josef Newgarden mění tým. Nejžhavější zboží na přestupovém trhu získal tým Penske. O tom, že Newgarden stáj opouští, už před týdnem informovala stáj Eda Carpentera. Penske ve středu Newgardena oficiálně potvrdil coby přírůstek své stáje. U týmu nahradí Juana Pabla Montoyu.

Newgarden má za sebou vůbec nejlepší sezónu v IndyCar. Vyhrál jeden závod, v Indy500 byl třetí, a celkově v šampionátu obsadil čtvrté místo, hned za trojicí svých nových stájových kolegů Pagenaudem, Powerem a Castronevesem.

Tým Penske bude nadále nasazovat čtyři vozy, to znamená, že jeden z pilotů musí stáj opustit. A to sice loňský vicemistr Juan Pablo Montoya. Vítěz úvodního závodu letošní sezóny skončil v šampionátu osmý. Tým Montoyovi nabídl, že může startovat v pátém voze v 500 mil Indianapolis. Případně, pokud se stáj rozhodne nasazovat vůz do závodů sportovních vozů, chtěl by, aby v něm závodil Montoya. Ten se ale bude snažit najít si místo u týmu, pro který by odjel celou sezónu v IndyCar.

„Když se podíváte na největší talenty v sérii, ať už ze závodnického nebo komerčního pohledu, Josef je na čele tohoto seznamu,“ řekl majitel týmu Roger Penske. „Vždycky myslíme na budoucnost, a když jsme měli možnost mluvit s Josefem, tak jsme věděli, že do našeho programu skvěle zapadne. Na trati je to skvělý závodník a mimo trať bude skvěle pracovat s našimi partnery. Je hladový po tom, aby vyhrál více závodů a získal titul a doufáme, že jako člen našeho týmu k tomu bude mít možnost,“ dodal Penske.

Tým Penske se ve své jubilejní 50. sezóně dočkal 14. titulu v IndyCar. Jeho stájoví kolegové obsadili druhou a třetí příčku v šampionátu a zopakovali výkon legendárního trojlístku Al Unser Jr., Emerson Fittipaldi a Paul Tracy, kteří ovládli sezónu 1994. Z šestnácti letošních závodů vyhrála čtveřice Penskeho pilotů 10.

„Pro formulového závodníka, respektive pro jakéhokoliv závodníka, je tým Penske snem. Roger Penske je legenda motorsportu a jeho tým dosáhl prakticky všeho, čeho dosáhnout mohl,“ řekl Josef Newgarden. „Těším se, že budu pracovat se všemi partnery týmu Penske. Možnost spolupracovat se Simonem, Willem a Héliem a s ostatními členy týmu, mě udělá lepším závodníkem,“ dodal.