Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Potrestaný Vettel se nebojí předjíždění

Potrestaný Vettel se nebojí předjíždění

Bude ale potřebovat lépe nastavený vůz.

Sebastian Vettel si s sebou do Suzuky přivezl trest ztráty tří míst na startu závodu. Na cestu mu ho přibalili stevardi Velké ceny Malajsie za to, že v první zatáčce roztočil vůz Nica Rosberga. Tři místa ve prospěch pomalejších soupeřů by nemuselo být moc, jenže trest si odpyká na úzké trati s několika rychlými zatáčkami, kde je těžké udržet se za jiným vozem a ještě těžší předjíždět.

"Může to být těžké, ale určitě ne nemožné," odpověděl Vettel na otázku ohledně náročné výzvy. "Chválabohu nejsme v Monaku a během víkendu možná zaprší, takže hlavně musíme být připraveni. Přijít o pár míst na startu vám samozřejmě nikdy nepomůže, ale tady se dá předjíždět, i když to jistě nebude snadné."

Vettelovu situaci ještě komplikuje, že Suzuka je jedna z mála tratí s pouze jedním DRS úsekem. Starosti mu ale může dělat hlavně špatné vyvážení vozu, kvůli kterému byl ve druhém tréninku o půl sekundy pomalejší než týmový kolega.

"Ještě jsme nenašli správné vyvážení, musíme projít data a zjistit, v jaké jsme situaci, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními a od toho se odrazit. Nyní potřebujeme něco udělat s rychlostí. V ideálním světě bychom zvýšili přilnavost, protože když máte dostatek přilnavosti, je to tu fantastické. Ale můžeme vyladit vyvážení a zlepšit rozložení přilnavosti a zítra to bude lepší."

Nejrychlejší kolo Kimiho Räikkönena bylo pouze o 3 desetiny sekundy pomalejší, než nejlepší kolo dne patřící Nicu Rosbergovi. To by mohla být pro Ferrari dobrá zpráva, jenže Räikkönena výsledek překvapil, protože s vozem také není spokojený.

"Vyvážení vozu není podle mých představ," řekl Fin. "Čas na kolo byl OK, ale vůz byl velmi nedotáčivý a v první části okruhu jsem s ním musel bojovat. Neměl jsem z toho dobrý pocit, takže jsem pak byl trochu překvapený. Nakonec se to zlepšilo, ale nejsme na tom tak, jak bychom chtěli být."