Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo očekává těsný boj

Ricciardo očekává těsný boj

Verstappen: Jeden z nejlepších pátků.

Daniel Ricciardo je po malajském vítězství správně nabuzený a od tohoto víkendu nečeká nic méně než poražení Ferrari a těsný boj s aspiranty na mistrovský titul.

"Očekávám, že zbytek sezony bude těsnější," řekl Australan. "Pokud tady zvládneme kvalifikaci, můžeme mít dobrý závod, být blízko Mercedesu a doufám, že před Ferrari. Ale Kimi měl dnes solidní čas. Pokud bych mohl to kolo dokončit, nejspíš by beztak nebylo lepší než to jeho. Bylo opravdu dobré. Zítra můžeme z vozu vyždímat víc, ale bude to výzva."

To kolo, o kterém Ricciardo mluvil, bylo jeho první kolo na měkké sadě pneumatik, které mělo být jeho nejlepším, ale musel ho přerušit kvůli virtuálnímu safety caru, který byl aktivován kvůli vozu Estebana Gutiérreze. V té chvíli byl na trati na nových měkkých pneumatikách i Max Verstappen, ten se později ještě pokusil rychlé kolo zopakovat, ale na čas blízký Räikkonenovu to už nestačilo.

"Byli jsme připraveni zajet náš nejlepší čas, ale byl aktivován virtuální safety car, takže jsme museli do boxů a pak jsme se opět vrátili na již použitých pneumatikách, které mezitím vychladly," vysvětlil Verstappen. "Dost to uškodilo našemu krátkému stintu, takže rychlost nebyla dobrá, ale to jen kvůli tomu, že jsme již byli připraveni na rychlé kolo a museli jsme se vrátit do boxů, takže pneumatikám klesla teplota. Není to ideální, ale v dlouhém stintu byl vůz dobře vyvážený."

Přesto to byl jeden z Verstappenových nejlepších pátků.

"Řekl bych, že to byl jeden z nejlepších pátků. Zdá se, že vše funguje skvěle, vůz se dobře řídí, v dlouhém stintu jsme byli rychlí. Můžeme být poměrně spokojeni, přestože nás samozřejmě ještě čeká práce. Je to podobné jako v Malajsii. Samozřejmě se ještě chceme zlepšit, ale momentálně jsem s vozem velmi spokojený."