Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton odešel z tiskové konference

Hamilton odešel z tiskové konference

Pomsta zákeřným novinářům, nebo frustrace?

Lewis Hamilton dnes prohrál boj o pole position jen o 0.013 sekundy a musí myslet na to, jak Rosbergovi nedovolit vyhrát další závod a zvýšit náskok v šampionátu. Nemůžeme ale vědět, jestli to mělo něco společného s jeho rychlým odchodem z tiskové konference, nebo měl tuto pomstu novinářům naplánovanou předem.

Jezdci F1 se pravidelně účastní tiskových konferencí pořádaných FIA, ale jezdce Mercedesu vždycky ve čtvrtek odpoledne, po kvalifikaci a po závodě čeká ještě další krátká tiskovka pořádaná Mercedesem. Hamilton dal ale po kvalifikaci novinářům pozvaným do prostor Mercedesu košem, což má být odveta za to, co o něm napsali ve čtvrtek. Mnohým z renomovaným novinářům se nelíbilo, že Hamilton během čtvrteční tiskovky FIA bavil své fanoušky na sociálních sítích.

"Ten úsměv vás asi rychle přejde," informoval Hamilton shromážděné žurnalisty. "Vlastně tady nejsem, abych odpověděl na vaše otázky. Tak jsem se rozhodl.

K mnohým z vás chovám maximální respekt. Mnozí z vás mě podporují a doufám, že ti z vás vědí, že já vím, kteří z vás to jsou. Bohužel zde s námi jsou i jiní, kteří rádi zneužívají určité věci. Minule jsem byl velmi veselý, a pokud jsem k vám byl neuctivý, nebo pokud jste měli ten pocit, tak to opravdu nebylo mým záměrem. Byla to jen zábava. Ale neuctivější bylo to, co se pak o mně psalo po celém světě.

Teď jsem v situaci… Naneštěstí jsou zde lidé, kteří se toho nezúčastnili a naneštěstí se toto mé rozhodnutí dotkne i těch, kteří mě podporují. Proto teď mluvím s největším respektem. Ale je to tak. Opravdu tu nemíním ještě mnohokrát sedět kvůli těmto věcem. Omlouvám se a doufám, že si užijete zbytek víkendu.