Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel přiznává, že není dokonalý

Vettel přiznává, že není dokonalý

Ale Arrivabenemu vše řekne do očí.

O víkendu VC Japonska se začalo mluvit o ne stoprocentních výkonech Sebastiana Vettela a nervozitě u Scuderie Ferrari. Za jedno i druhé prý může nevydařená sezona a neplnění stanovených cílů, protože Ferrari chtělo po sezoně počítat vítězné trofeje a zatím nemá ani jednu. Šéf Scuderie, Maurizio Arrivabene, mimo jiné řekl, že i Vettel si bude muset prodloužení své smlouvy zasloužit, jako všichni ostatní a že je někdy až příliš aktivní v záležitostech netýkajících se přímo závodění. Také by se tedy mohlo stát, že příští rok bude posledním rokem Sebastiana Vettela ve Ferrari. Německý jezdec pak přiznal, že má za sebou pár horších závodů, se kterými ani sám není spokojený.

"Neslyšel jsem to (Arrivabeneho rozhovor se Sky), ale obecně jsme k sobě upřímní a přímý, což mi velmi vyhovuje," řekl čtyřnásobný mistr světa, který do Ferrari přestoupil před loňskou sezonou z Red Bullu. "Pokud se vyskytne něco, co se nelíbí mně, také mu to řeknu narovinu. Vím, že se mezi námi nic neděje, není co řešit. Oba se snažíme dosáhnout totéž, chceme vyhrávat závody, být silnější. Myslíme hlavně na budoucnost, ta je nyní pro nás nejdůležitější.

Jako chce výsledky tým, tak i já chci výsledky. V některých závodech se mi to nepodařilo, nebyl jsem se sebou spokojený, protože jsem nepobral všechno, co přede mnou leželo na stole. Letos jsme jednou nahoru a jednou dolů. Naše výsledky nejsou vždy spravedlivé. Takové, jaké bychom si zasloužili čistou rychlostí. Ale to se stává. Neměli bychom se tím zbytečně trápit, raději se budeme snažit až do konce sezony. Vše, co se letos naučíme, si s sebou poneseme do další sezony, i když se budou měnit pravidla. Přesto můžeme o tomto voze zjistit věci, které se budou hodit i příští rok."