Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hülkenberg prý přestupuje do Renaultu

Hülkenberg prý přestupuje do Renaultu

Francouzská honba za zkušeným jezdcem pokračuje?

Podle několika zdrojů zahraničních médií bychom příští rok měli v jednom z vozů Renaultu vidět závodit Nica Hülkenberga.

Už i vrabci na střeše cvrlikají o tom, že francouzská automobilka nemá zájem ponechat si ani jednoho ze svých současných závodníků a že by k mladému jezdci, pravděpodobně Estebanu Oconovi, chtěli jednoho velmi zkušeného, ​​který by se stal vůdcem týmu. Během léta byli za favority považováni Valtteri Bottas i Sergio Pérez, ale Mexičan a pravděpodobně i Fin zůstanou ve svých týmech a budou čekat, zda se za rok neuvolní místo v některé ze špičkových stájí. Na vrcholu seznamu se tak prý ocitl Nico Hülkenberg.

29letý Hülkenberg závodí v F1 už šestý rok a jeden rok strávil na místě testovacího jezdce Force India. Za ten čas stihl vyhrát 24 hodinovku v Le Mans v týmu Porsche, ale v F1 nikdy nejezdil za tovární tým a ani nestál na stupních vítězů. Asi už nevidí velkou šanci na přestup do Ferrari nebo McLarenu a rád s Renaultem podepíše víceletý kontrakt.

Problémem je, že Hülkenbergovi má ještě rok běžet smlouva, kterou před rokem podepsal s Force India. Údajně je tam klauzule, která by mu umožnila přijmout lákavou nabídku od většího týmu, ale Hülkenberg a tým se neshodnou ve výkladu některých detailů. Pokud ale vše půjde dobře, Hülkenbergova smlouva by mohla být podepsána ještě před Velkou cenou USA. Místo ve Force India by rád dostal Pascal Wehrlein a s podporou Mercedesu, který týmu dodává motory, by ho mohl získat.