Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez si cení stabilitu

Pérez si cení stabilitu

Ale smlouvu má pouze na jeden rok.

Občas není z jezdcova vyjádření zcela zřejmé, co nám chce vlastně říct. Sergio Pérez zopakoval, co řekl při oznámení svého setrvání v týmu Force India. Stabilita je mimořádně důležitá a pro jezdce je proto dobré zůstat více let v jednom týmu. Také ale upozorňuje, že smlouva bude platná pouze rok a pak možná bude chtít odejít do lepšího týmu.

"Chci stabilitu," přesvědčuje nás Pérez. "Loajalita je důležitá, protože tento tým pomohl mé kariéře. A protože se blíží změna pravidel a nová generace vozů, chtěl jsem pouze stabilitu, nechodit nahoru dolů. Samozřejmě, byla to opce na jeden rok. Chci vidět, jak na tom budeme příští rok a jaké budou možnosti do budoucna."

Mexičan také vysvětlil, proč se prodloužení opce tak natahovalo.

"Vždycky je vám lépe, když víte, co bude příští rok. Já jsem se ocitl v situaci, kdy jsem si už opravdu myslel, že se to nepodaří. Trvalo to moc dlouho. Moje smlouvy jsou komplikovanější než smlouvy jiných jezdců.

(Odkládalo se to) hlavně kvůli vyjednávání mezi mými sponzory a týmem. To byl hlavní důvod, proč to trvalo trochu déle, než se očekávalo. Nehledal jsem místo nikde jinde. Měli jsme jiné možnosti, jiné týmy se o mě zajímaly, ale plán A byl po celou dobu stejný. Zůstat v tomto týmu.

Nebylo na tom nic zvláštního. Sponzoři chtějí platit méně a mít více prostoru. Běžná rutina! Ale tentokrát to trvalo déle, než se očekávalo. Při nejbližší příležitosti možná oddělíme smlouvy, abych já měl jen jezdeckou smlouvu a sponzoři sponzorské smlouvy. Dosud byly vždy propojeny a smlouvy pro příští rok jsou stejné. Ale asi bude lepší, když je trochu oddělíme."

Péreze podporují hlavně společnosti Telmex a Telcel patřící do impéria mexického miliardáře Carlose Slima. Jistě i díky Pérezovi mohli organizátoři Velké ceny Mexika 2016 oznámit, že prodej vstupenek jde velmi dobře a v den závodu by mělo být na tribunách 120 tisíc diváků.