Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Horner by chtěl talentovaného amerického jezdce

Horner by chtěl talentovaného amerického jezdce

Bohužel, žádný není.

Díky programu Red Bullu pro mladé talentované jezdce a týmu Toro Rosso se již do F1 dostali dva Španělé, dva Francouzi, jeden Švýcar, Ital, Rakušan, Rus, Australan, Němec, Nizozemec a také jeden jezdec z USA, Scott Speed. Odkdy byla obnovena VC USA a Bernie Ecclestone se pustil do hledání dalšího závodu na území největší ekonomiky na světě, Red Bull se poohlíží po dalším mladém talentovaném Američanovi. Když teď komerční práva na F1 přecházejí do rukou americké mediální společnosti, zájem by byl ještě větší. Christian Horner ale musel novinářům přiznat, že kde nic není, tam ani Red Bull nebere. V jeho programu není ani jeden Američan a ani nemá žádného vyhlédnutého.

"Nevidíme nikoho vhodného," řekl šéf Red Bullu. "Náš systém zajímá pouze talent a momentálně se nám nedaří najít mladého jezdce ze Spojených Států, který by do tohoto systému zapadal. Samozřejmě doufáme, že se časem někdo objeví, ale momentálně nemáme na radaru ani jednoho (Američana)."

Celá F1 by přitom potřebovala amerického jezdce jako sůl, ale musel by být úspěšný. Loni jezdil ve voze Manoru Alexander Rossi, ale pro americké publikum to moc neznamenalo a Rossi, vítěz Indy 500, nedávno prodloužil svou smlouvu s týmem Andretti Autosport.

"Formule 1, jako vrchol motorsportu, by měla mít v USA silné postavení. Ale obávám se, že dokud nebudeme mít amerického hrdinu, jezdce dostatečně konkurenceschopného, aby mohl vyhrávat závody, tak bude těžké získat si přízeň fanoušků."