Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vnitřní konflikt v McLarenu?

Vnitřní konflikt v McLarenu?

Dennis údajně končí v pozici ředitele společnosti.

Web Autosport si je jistý, že Ron Dennis po této sezóně (opět) opustí pozici ředitele McLaren Technology Group, do které patří i tým F1. Ostatní akcionáři mu prý nehodlají prodloužit smlouvu a nepodpoří ho ani v setrvání v pozici předsedy společnosti. Rozhodnutí má souviset s tím, že Dennis během dvou let nedokázal sehnat peníze na odkoupení 50% podílu nadále vlastněného bahrajnským fondem Mumtalakat. Dennis ale prostřednictvím mluvčího společnosti popřel, že by měl v plánu odstoupit.

"V odpovědi na vaši otázku Ron Dennis kategoricky odmítl své odstoupení. Kromě toho má nadále platnou smlouvu jako předseda a generální ředitel McLaren Technology Group a ponechává si 25% podíl ve skupině, přesně stejný, jako má Mansour Ojjeh.

Akcionáři McLarenu během uplynulých let a desetiletí často vstupovali do dialogů o možných změnách v podílech a Ron a Mansour byli vždy v centru těchto diskusí. Na tom se nic nemění a jejich nejnovější rozhovory lze zařadit do kategorie "více téhož". Ale bylo by nevhodné odhalovat další podrobnosti o těchto diskusích, jelikož jsou samozřejmě soukromé a důvěrné,“ řekl mluvčí McLarenu.

Ron Dennis koupil trápící se tým McLaren v roce 1981 a sloučil ho se svým týmem Project Four úspěšným v sériích F3 a F2, od té doby dostávají vozy McLarenu jména MP4-(XX). Dennis už slavil mistrovské tituly s Nikim Laudou, ​​Alainem Prostem, Ayrtem Sennou, Mikem Häkkinenem i Lewisem Hamiltonem. Pestrý je i seznam dodavatelů motorů zahrnující Ford (Cosworth), TAG (Porsche), Hondu, Peugeot, Mercedes a nyní opět Hondu.